Un trio extraordinar pe scena Salii Radio - Gabriel Croitoru, Horia Mihail si Razvan Suma

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sala Radio v-a pregatit un trio extraordinar: pentru prima oara impreuna intr-un recital cameral pe scena Salii Radio - Gabriel Croitoru, Horia Mihail si Razvan Suma pe 17 noiembrie de la ora 19:00.

Protagonisti ai celor mai mediatizate turnee nationale de muzica clasica din Romania – Pianul calator, Duelul viorilor, Vioara lui Enescu, seria Va place (Bach/Brahms/tango)? – cei trei solisti concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio: violonistul GABRIEL CROITORU, pianistul HORIA MIHAIL si violoncelistul RAZVAN SUMA vor canta pentru prima oara impreuna intr-un recital cameral.


Gabriel Croitoru - sursa

Veti asculta partituri semnate de trei mari compozitori: Haydn - Trio in sol major pentru pian, vioara si violoncel, Beethoven - Trio nr. 4 in si bemol major pentru pian, vioara si violoncel si Dvořák - Trio nr. 4 in mi minor pentru pian, vioara si violoncel – Dumky.

GABRIEL CROITORU se bucura de peste o mie de aparitii scenice. A evoluat ca solist in compania unor orchestre importante din intreaga lume, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Orchestra de camera "Regina Sofia“, orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Cannes, Lyon s.a.

A fost aplaudat in recitaluri in: Franta, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, China, S.U.A.


Horia Mihail - sursa

Pianistul HORIA MIHAIL a concertat de peste o mie de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România si a sustinut concerte, recitaluri solo si de muzica de camera in 18 tari pe 4 continente.

Din 2009, artistul este solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, calitate in care a sustinut numeroase concerte la Sala Radio si a participat la turnee in tara sau in strainatate. 

Turneele in care artistul este implicat in continuare, printre alte proiecte solo si camerale, sunt Pianul calator, Duelul viorilor (alaturi de Gabriel Croitoru si Liviu Prunaru), Flautul de aur (alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu) si Vioara lui George Enescu la sate (alaturi de Gabriel Croitoru).

In septembrie 2014, Horia Mihail a sustinut doua concerte la Kuala Lumpur, alaturi de Orchestra Nationala Radio si a fost invitat sa participe in cadrul editiei a II-a a Festivalului International RadiRo, concertând alaturi de Orchestra Simfonica Radio din Praga si dirijorul Ondrej Lenárd.


Razvan Suma - sursa

In august 2014,  RAZVAN SUMA, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio si unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, a fost invitat pentru a doua oara la Festivalul Murten Classics (Elvetia). In noiembrie a sustinut un amplu turneu de succes in Argentina, iar pe 1 decembrie 2014 a concertat la Lisabona, la invitatia Institutului Cultural Român.

Pe 9 aprilie 2015, Razvan Suma a fost aplaudat din nou la Lisabona, in Marea Catedrala Patriarhala a orasului, intr-un concert sustinut cu ocazia inaugurarii noului sediu al Institutului Cultural Român.  Sub titlul “Va place BACH?”, in 2012, Razvan Suma a sutinut primul sau turneu national solo, evenimentul reprezentând o premiera absoluta in România in domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

Intre 8-29 octombrie 2013, Razvan Suma a propus melomanilor din 13 orase turneul national „Va place BRAHMS?”, sustinut alaturi de pianistul spaniol Josu Okiñena. In toamna anului 2014 si in vara anului 2015, a prezentat alaturi de Analia Selis si de chitaristul si compozitorul argentinian Julio Santillan turneul national „Va place tango?”.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio România Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje