Ultimele trei sonate de Beethoven cu Matei Varga, la Sala Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Apreciat peste hotare ca unul dintre cei mai mari pianisti romani ai momentului, considerat de presa internationala ca un continuator al traditiei stabilite de artisti de renume ca Dinu Lipatti sau Radu Lupu, MATEI VARGA este invitat marti, 31 mai de la ora 19.00 la Sala Radio, unde va prezenta o seara Beethoven.

Artistul roman a fost aplaudat in prestigioase sali din lume, precum: Avery Fisher Hall si Carnegie Hall (New York), Konzerthaus (Berlin), Auditorium du Louvre, Salle Gaveau si Salle Cortot (Paris), Teatrul Regal (Stockholm), Palau de la Música (Barcelona), Casals Hall (Tokyo).

La Sala Radio, Matei Varga va sustine la finalul lunii mai un recital cu trei dintre cele 32 de sonate pentru pian compuse de Beethoven: Sonata pentru pian nr. 30 in mi major, Sonata pentru pian nr. 31 in la bemol major, Sonata pentru pian nr. 32 in do minor.

Revista americana “Fanfare”, dedicata domeniului muzical, il descria in 2012 pe Matei Varga astfel: “un muzician care poate sa confere si celei mai simple linii melodice un sens”.

Pianistul roman si-a creat un repertoriu extrem de variat, de la marii compozitori ai muzicii simfonice si camerale, pana la cele mai noi si surprinzatoare creatii ale compozitorilor contemporani.

Matei a participat la importante festivaluri de muzica, intre care International Keyboard Festival (New York), Festival de Sintra (Portugalia), Festival dei Due Mondi (Spoleto, Italia), Young Euro Classics (Berlin), Festivalul European “Jeunes Talents” (Paris), Festivalul International “George Enescu” (Bucuresti) si Festivalul “Hariclea Darclée” (Braila).

Matei Varga a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in 2004. Si-a continuat apoi studiile la Mannes College (New York), obtinind o diploma de Master of Music (2006), precum si Artist Diploma (2008).


Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje