Trompetistul norvegian Nils Petter Molvær va sustine un concert la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, sunteti invitati la Sala Radio intr-o atmosfera electrica alaturi de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

Concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare al celui mai nou album, Switch.Nils Petter Molvær este un compozitor, trompetist si producator norvegian, care la jumatatea anilor ’80 – alaturi de Jon Christensen si Arild Andersen – atragea atentia publicului asupra trupei lor, Masqualero. Sursa

“Cand am inceput sa activez in Masquelero ascultam destul de multe lucruri variate, de la Brian Eno la Jon Hassell si Bill Laswell, iar cand a venit momentul sa imi lansez cariera solo am vrut sa amestec toate aceste influente”, spune Molvaer.

Zona necomerciala a jazz-ului norvegian s-a dovedit a fi locul ideal pentru experimentele sale, publicul fiind extrem de receptiv.

 Khmer, cel mai comercial album al lui Molvær, lansat in 1997, a introdus o noua sonoritate in jazz-ul underground norvegian si a deschis noi drumuri pentru alti muzicieni, creand astfel ceea ce avea sa se numeasca European future jazz sau nu-jazz norvegian.

De atunci, Molvær a continuat sa revolutioneze cu proiectele sale, cel mai nou fiind 1/1, CD realizat in 2013, alaturi de producatorul berlinez de muzica electronica Moritz von Oswald. 


Switch, albumul solo lansat in primavara acestui an, este apogeul cautarii echilibrului perfect intre sintetic si organic.

Switch este un album pe care Molvær suna neobisnuit de relaxat: “Am purtat niste batalii interioare in drumul meu spre acest rezultat”, spune Molvær. “Cand am terminat de inregistrat aveam peste 150 de minute de muzica, pentru care trebuia sa gasim o directie. Este un fel de tribut adus lui Joni Mitchell, in special in titlurile pieselor, care sunt o aluzie directa la versurile ei.”


Puteti asculta un concert Nils Petter Molvær aici:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos precum si la Sala Radio BucurestiPret bilet:


Categoria 1: 155 lei


Categoria 2: 130 lei


Categoria 3: 90 leiBilete se gasesc si la casieria Salii Radio.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje