The Cat Empire - prima confirmare la B'Estfest Summer Camp 2014

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primul nume confirmat in programul B’ESTFEST Summer Camp 2014 este The Cat Empire, trupa australiana de ska-jazz devenita in ultimii ani una dintre cele mai intalnite reprezentante ale genului la festivalurile muzicale internationale. The Cat Empire deschide asadar lista artistilor prezenti la prima editie de B’ESTFEST ce se va desfasura pe domeniul Palatului Mogosoaia, programata vara aceasta in perioada 31 iulie, 1, 2 august.

Aceasta veste ne face sa credem si in posibilitatea ca Lana Del Rey sa sustina si ea un concert la B'Estfest 2014.

The Cat Empire - prima confirmare la B'ESTFEST Summer Camp 2014!

Despre trupa:

The Cat Empire a luat fiinta in Australia, in anul 1999, fiind formata in prezent din Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompeta si vocal), Will Hull-Brown (tobe) si Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie).

Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului si consumerismului, intoleranta si razboi si, totodata, promovarea diversitatii culturale si a unei vieti simple, lipsite de griji.

Dupa o serie de aparitii in cadrul unor festivaluri celebre, cum ar fi Melbourne Festival si Edinburgh Festival, australienii au debutat in 2001, cu albumul “The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, “Two Shoes” (2005), a intrat direct pe pozitia 1 in clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix “nemaipomenit si istet” intre alt-rock, hip-hop, reggae, ska si latin jazz.

La sfarsitul anului 2005, “Two Shoes” obtinuse primul disc de platina, in timp ce “The Cat Empire” avea deja doua. In urmatorii ani, trupa a mai lansat alte doua albume,  “Cities: The Cat Empire Project” (2006) si “So Many Nights” (2007), trecandu-si totodata in CV premiul pentru Cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America si Europa, precum si o aparitie in cadrul celebrului festival Glastonbury. Albumul “Cinema” a fost lansat in iunie 2010 si a marcat o noua etapa in evolutia trupei.

Daca pana la acel moment The Cat Empire a experimentat cu orice stil la indemana, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, “Cinema” a adus trupei o noua voce, unica si personala, oferita de suma tuturor experientelor si experimentelor muzicale de pana la acel moment. “Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat in anul 2013.
 
Celebri pentru show-urile lor energice in care improvizatia este la ordinea zilei, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte si aparitii in line-up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival.

Anul acesta The Cat Empire se va afla pentru prima data in Bucuresti, in cadrul B’ESTFEST Summer Camp.

The Cat Empire - Two Shoes

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje