Pozitia oficiala The Fresh dupa evenimentul de duminica, DJ Premier la World Trade Plaza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit despre cum a fost la prima petrecere dupa Colectiv - DJ Premier la World Trade Plaza.

Acum a venit si randul organizatorilor, cei de la The Fresh, sa-si prezinte pozitia oficiala vizavi de cum au decurs lucrurile.

Daniel Draghici este cel care a postat mesajul pe pagina sa de Facebook, asa ca va lasam si pe voi sa cititi ce a avut de zis.

Un mesaj pertinent care merita citit si dat mai departe.

1.JPG

"Salutari din partea echipei The Fresh.

Suntem in lumea evenimentelor de peste 6 ani, perioada in care am adus in Bucuresti peste 50 de artisti, dintre care ii amintim pe DJ Jazzy Jeff, Afrika Bambaataa, Bonobo, DJ Cam, DJ Vadim, Nightmares on Wax, Waldeck, Wax Tailor, Daddy G. Tot The Fresh a fost si evenimentul cu DJ Premier si Bumpy Knuckles din 2013 de la Atelierul de Productie, concert care a consolidat prietenia noastra cu lumea hip-hop-ului international.

Pentru noi, respectul fata de clienti si atentia la detalii au fost intotdeauna maxime si nu au existat evenimente nereusite sau care sa prezinte probleme despre care sa se discute atat de mult a doua zi. Am incercat intotdeauna sa mentinem preturile mici, pentru ca ne-am dorit ca acestea sa nu reprezinte un impediment pentru fanii adevarati ai artistilor pe care noi ii aducem. Am facut-o din pasiune pentru muzica si o vom face in continuare. Nu este vorba despre bani, insa. Nu am adus niciodata in discutie faptul ca artistii costa la fel de mult daca pun muzica in Romania sau o fac in orice alta tara din vest, faptul ca biletele la noi sunt in general 5-7 euro (iar taxele enorme), iar in tarile la care ne raportam biletele costa cel putin triplu.

Aceeasi situatie se aplica pe toate planurile, de la costuri, sustinerea proiectelor culturale de catre stat, disponibilitatea clientilor de a plati pretul corect pentru aceste evenimente si pana la CONDITIILE de care noi, organizatorii, dispunem.

Noi, acesti organizatori pe care toata lumea ii blameaza, indiferent „a cui este vina”, ne asumam responsabilitati (pe TOATE), dar fara ajutor si intelegere nu vom putea evolua niciodata. Scena are nevoie ca publicul, organizatorii, artistii, sponsorii, media si autoritatile sa fie UNITI, nu sa lupte unii impotriva celorlalti.

Si cel mai trist este atunci cand publicul si artistii lupta impotriva organizatorilor sau cand organizatorii isi vad doar propriile interese.

Problemele despre care se discuta in general sunt foarte multe, dar toate trebuie sa porneasca de la urmatorul aspect: „Ce as face eu in locul celuilalt, in situatia data”.

Referindu-ne strict la evenimentul de duminica, avem urmatoarele lucruri de comunicat:
1. Sonorizare – Intr-adevar, nu s-a auzit bine deloc. Va cerem scuze, oficial, pentru acest aspect. Insa, in spatele EFECTULUI exista intotdeauna CAUZA. Orice sonorizare s-ar fi folosit in acest spatiu (am folosit un sistem VOID, foarte performant), nu s-ar fi auzit asa cum suntem obisnuiti la concertele normale. Acustica salii, din pacate, nu permite o imbunatatire decat folosind materiale din panza sau burete fonoabsorbant, care au fost scoase din spatiu pentru a putea obtine aprobarea ISU. In cazul in care am fi avut suficient timp la dispozitie, am fi venit cu alte solutii pentru a rezolva aceasta problema.
2. Schimbarea spatiului/amanarea evenimentului – Pentru a fi in legalitate, am solicitat intalnirea cu inspectorii ISU pentru spatiul din Unirea si nu am avut acordul acestora pentru a organiza evenimentul acolo. Pentru a nu risca inchiderea lui in timpul desfasurarii (pe langa multe alte amenzi), am preferat sa mutam evenimentul la WTP (cu o zi inaintea acestuia), chiar daca acest lucru a insemnat pentru noi cheltuieli duble si o pierdere pe care ne-am asumat-o de la inceput. Nu am amanat pentru ca ne-am dorit sa il vedem cu totii pe DJ Premier pe scena, lucru care nu se intampla atat de des.
3. Exista persoane care au fumat in interior – Cei pe care i-am observat au fost rugati sa nu mai fumeze. In acelasi timp, daca exista o regula, nu tine de bunul simt al fiecaruia sa o respecte si sa respecte, implicit, ceilalti participanti la eveniment?
4. Consideram ca persoana care ne-a „reclamat” lui DJ Premier nu a facut decat afecteze imaginea scenei de evenimente din Bucuresti, nu sa o sustina (mai ales acum, cand se afla intr-un moment dificil).

In numele nostru si poate al altor organizator de evenimente care isi respecta clientii, artistii si partenerii, nu cerem compatimire, ci intelegere si comunicare."

 

Salutari din partea echipei The Fresh. Suntem in lumea evenimentelor de peste 6 ani, perioada in care am adus in...

Posted by Daniel Draghici on Tuesday, November 17, 2015

 

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje