Pogo si wall of death la Arenele Romane. Cum a fost la concertul Korn

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Seara de 3 august 2015 a fost una foarte misto pentru cativa metropotami, asta pentru ca si-au adaugat in playlist o trupa pe care nu o mai ascultasera pana atunci.

De cateva zile, un prieten ne povestea entuziasmat cum trupa lui preferata va concerta in cateva zile la Arenele Romane. Formatia cu pricina era Korn, trupa de nu metal din California care de 20 de ani se afla in topul celor mai buni artisti de gen din lume.

Recunoastem, ascultaseram doar vreo 2-3 melodii inainte (ne placuse Never, Never), dar never ever nu i-am urmarit. Insa, daca amicul nostru le-a facut asa o reclama, am zis sa mergem si noi la concert, cine stie, poate devenim daca nu fani, macar niste ascultatori de ocazie.

Zis si facut, ajungem noi la Arenele Romane, stam la o coada decenta si intram pe mixul primilor artisti invitati in deschiderea concertului,  Planet H si DJ Hefe. Mix bun, dar care nu prea avea treaba cu genul headline-rilor. Totusi, pentru atmosfera, sa zicem ca a fost ok.

Trupa Korn era programata sa intre la 21:30, iar accesul general s-a facut la ora 17:30 (pentru early bird) si la 18:00 pentru restul. Prima trupa care a incalzit publicul a fost Implant pentru Refuz, timisorenii care au in spate 20 de ani de concerte hardcore pe mai toate scenele tarii.  Au cantat bine, au stiut sa tina atmosfera si, bineinteles, i-au indemnat pe cei din primul rand sa faca celebrul Wall of Death, care, ne-am dat noi seama mai tarziu, a fost doar o "repetitie" pentru ce avea sa urmeze.

Dupa IPR, au intrat macedonenii de la Point.blank, care au facut si ei o impresie buna, chiar daca lumea nu prea le stia melodiile. Ultima trupa invitata a fost Coma (pe ei ii ascultam de multi ani, in cazul asta nu am fost atat de nestiutori), primii care au reusit sa oboseasca publicul (in sensul bun, evident). La un moment dat, solistul le-a si spus celor din primul rand "sper ca nu ati obosit prea tare, pentru ca avem treaba dupa".

Si au avut dreptate, pentru ca la 21:30 au intrat cei de la Korn, care au inceput in forta, cu piesa Blind. Stiam deja ca Jonathan Davis, solistul formatiei, nu obisnuieste sa comunice cu publicul, preferand sa lase muzica sa vorbeasca pentru el. Lucru care nu a parut sa ii deranjeze pe cei prezenti, care au facut aproape non-stop pogo, au aruncat cu paharele de bere in aer si au cantat impreuna cu trupa.

Setlistul a cuprins melodiile primului lor album lansat in 1994, tocmai pentru a marca cei 20 de ani de existenta. Insa atmosfera a fost cu adevarat incendiara cand au inceput sa cante melodiile din Encore: Falling Away from Me, Here to Stay si Freak on a Leash.

Per total, concertul celor de la Korn a durat o ora si 20 de minute. La final, cei mai norocosi din primul rand au prins pene de chitara si bete de tobe aruncate de cei din formatie. Chiar daca publicul le-a cerut cateva minute in sir un bis, americanii nu au mai revenit pe scena.

Au venit, au cantat, au plecat, dar oamenii s-au simtit bine. Am auzit pe langa noi cativa nemultumiti care ar fi vrut sa auda piese mai noi, insa macar ii vazusera live, iar asta a compensat.

Una peste alta, au fost aproape 3.000 de oameni aseara la Arene, multi imbracati cu tricouri Korn, care stiau melodiile formatiei. Am vazut si multi copii mici, care dansau si ei pe Divine sau Fake.

Nu au existat incidente, lumea a fost civilizata si s-a bucurat de fiecare moment. Sonorizarea a avut cateva minusuri, mai ales la inceput. Cel putin la Implant pentru Refuz, cu greu am putut auzi vocea solistului, lucru care s-a remediat pe parcursul showului.

A mai fost o problema cu cel care coordona jocul de lumini pe scena, asta pentru ca in primele 20 de minute ale concertului Korn, il puteam auzi cum dadea indicatii la microfon celor din tehnic. Astfel, la sfarsitul unei melodii auzeai un "Stinge!" sau "Pune luminile mai la stanga!", lucru care i-a cam enervat pe unii, pentru ca se intercala cu melodiile. 

In ceea ce priveste organizarea, nu au existat probleme. Au fost destule puncte de unde iti puteai cumpara jetoane pentru a-ti lua o bere, nu au fost cozi, iar preturile bauturilor au fost decente (o bere - 7,5 lei).

In concluzie, mergeti la concerte chiar daca nu ascultati melodiile trupei respective. Cu toate ca eram cam reticenti la inceput, am plecat de la Arene cu experienta unui concert misto, cu un public care a facut toti banii.

Lasand la o parte micile probleme tehnice, atmosfera a fost "asa cum trebuie", iar toata lumea s-a simtit bine. Si, cu siguranta, ne vom lua bilete si la urmatorul concert Korn. Pentru ca ne-a placut.

Mai multe imagini puteti vedea in album.

Setlist

Blind
BallTongue
Need To
Clown
Divine
Faget
Shoots and Ladders
Predictable
Fake
Lies
Helmet in the Bush
Daddy

Encore:

Falling Away from Me
Here to Stay
Freak on a Leash
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje