Pianistul american Robert Glasper concerteaza pentru prima data in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Americanii de la Robert Glasper Experiment vin la Bucuresti pe 28 noiembrie  2016, ora 20:00, Sala Radio. Accesul in sala se va face incepand cu ora 19:30.

Americanii au fost de doua ori castigatori ai premiilor Grammy, in 2013 si 2015, pentru cel mai bun album R&B si cea mai buna interpretare.

Grupul vine cu o abordare spectaculoasa si originala care combina muzica jazz cu R&B si hip-hop.

Biletele pentru acest eveniment costa 120, 150, 180 de lei, in functie de categorie, si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Robert Glasper este un pianist de jazz si producator american. S-a nascut in 5 aprilie 1978, in Houston, Texas. In 2013 a obtinut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar in 2015 a castigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe si Casey Benjamin – vocoder si saxofon.

In copilarie a fost influentat de mama lui, care canta jazz si blues. Ea a fost director muzical la East Wind Baptist Church, iar in aceasta biserica pianistul a avut prima reprezentatie publica. Artistul american spune ca in biserica a invatat cum sa asculte armonia si a fost inspirat sa mixeze muzica gospel cu jazz.

Un impact  major asupra carierei sale muzicale l-a avut Miles Davis, caruia i-a dedicat un album-tribut, Everything's Beautiful, lansat in mai 2016. Desi Davis a murit in 1991, el apare co-autor al acestui album.

Robert Glasper a compus muzica si a facut aranjamentele pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, care a avut premiera anul trecut. Pianistul american a impartit scena si studiourile de inregistrari cu nume sonore ale industriei muzicale: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Artistul este cunoscut si pentru reinterpretarea intr-o maniera originala si spectaculoasa a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden, David Bowie si altii. The Washington Post spune ca „Robert Glasper electrizeaza un intreg gen muzical”.

„Twin Arts a dezvoltat proiectul Jazz Night Out cu ambitia de a prezenta publicului din Romania cei mai importanti muzicieni de jazz din lume. Pentru ca anul acesta am avut o prima colaborare excelenta cu festivalul Jazz In The Park de la Cluj, am decis sa continuam proiectele impreuna si primul muzician pe care il vom invita la Cluj si la Bucuresti este senzationalul pianist american Robert Glasper, care nu a concertat niciodata in Romania. Aflat in avangarda jazzului, inteligent si versatil, Robert Glasper este un reper pentru noua era a jazzului. Vor fi doua concerte pe care nici un iubitor de jazz nu trebuie sa le rateze”, spune Dragos Basca, manager Twin Arts.

Turneul european va include concerte in Bucuresti (28 noiembrie, la Sala Radio) si Cluj-Napoca (29 noiembrie, sala Auditorium Maximum).

Robert Glasper Experiment – So beautiful
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje