Kumm si Dan Byron canta Confuzz in Fabrica - 150 de luni de la lansare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trupa Kumm si fostul sau solist, Dan Byron (din perioada 2001 - 2005), vor canta din nou impreuna piesele de pe albumul Confuzz vineri seara, 30 ianuarie, in Club Fabrica.

Kumm si Dan Byron Radu vor porni intr-un turneu national Confuzz - 150 de luni de la lansare, care incepe vineri, in Fabrica si continua cu Cluj-Napoca (31 ianuarie), Iasi (6 februarie) si in alte orase mari din tara.

Lansat in 2002, Confuzz este cel de-al doilea album (din cele sase) din discografia clujenilor de la Kumm si cel care le-a consacrat sound-ul alternativ experimental.

Kumm este o trupa rock infiintata la Cluj-Napoca in 1997. Stilul abordat a variat de-a lungul timpului de la progressive rock (perioada de inceput) spre alternativ, adoptand mai recent influente britpop si indie rock. Trupa a lansat pana acum 6 albume de studio, cel mai recent – A Mysterious Place Called Somewhere – fiind editat in februarie 2014.

Dan Byron Radu este nascut si crescut in cartierul Pantelimon din Bucuresti, asa cum a povestit chiar el “Asta ca sa le fac in ciuda unora care au impresia ca numai un anumit gen de oameni pot proveni de acolo”.

In ultimii zece ani i s-a spus Byron si pentru ca, in generatia sa, Dan era un nume foarte raspandit.

“In gasca mea, daca strigai Dane! intorceau capul vreo sase insi”, spune el. Initial i s-a spus Dan Queen, pentru ca asculta Queen.

Apoi a fost strigat Dan Byron, pentru ca prin 1998 a avut o trupa (cu totul alta decat cea de-acum) numita Byron. “Byron, cu majuscula”, subliniaza el.

“N-am reusit sa tragem niciun album, exista cateva demo-uri, unul dintre ele inregistrat intr-unul dintre studiourile televiziunii romane. Pentru el a trebuit sa facem o alta filmare din aia jenanta, cu playback, pentru emisiunea Intalnirea de la miezul noptii. Altfel, cu Byron-ul vechi am cantat pe la festivalurile studentesti si am luat cateva premii”, isi aminteste Dan.

In afara de byron (trupa actuala), acum Dan Radu Byron canta impreuna cu Luiza Zan.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje