Interviu cu Sergiu Spataru, fondatorul CantaCuzino Frequencies: "este un festival dedicat oamenilor care nu isi doresc o experienta alcoolico-muzicala, ci vor sa ramana cu o experienta culturala"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In aceasta vara vom avea o premiera in materie de festivaluri cu CantaCuzino Frequencies - un eveniment electro-cultural care promite o experienta diferita fata de ceea ce am intalnit pana acum. 

unnamed__2_.jpg

Pentru ca ne-a placut conceptul, dar si ideea de locatie (Castelul Cantacuzino din Busteni), am stat de vorba cu Sergiu Spataru, fondatorul si producatorul acestui eveniment, de la care am aflat cum a luat nastere conceptul de festival electro cultural si la ce sa ne asteptam de la acest eveniment.

O premiera in Romania - un festival de muzica si cultura. De unde a pornit acest concept si despre ce este vorba?

Totul a pornit...relativ banal, la fel ca toate proiectele de rasunet. La final de an 2014, unul foarte incarcat de altfel, fiind intr-un mini-concediu in Busteni, am fost invitat la un specol de opera – Prahova Clasical Nights, tinut la Castelul Cantacuzino. Sunt pasionat de sunetul electronic dar  apreciez muzica in toate formele si stilurile ei si nu ezit sa diversific experientele muzicale.

A fost prima vizita la castel si am ramas impresionat de acest monument, atat de bine conservat si cu o istorie atat de bogata. Spectacolul a fost minunat, cadrul realmente feeric, am avut ocazia sa-l cunosc pe CEO-ul fondului de investii ce administreaza castelul, cu care ulterior  am legat o prietenie deosebita.

In urma spectacolului de opera, mi-a facut un tur privat al castelului care s-a terminat cu o ultima oprire pe balconul salii de bal. Privelistea spectaculoasa si arhitectura domeniului mi-au transmis un singur lucru – e de datoria mea sa aduc publicul tanar alaturi de care imi pierd noptile la un eveniment muzical aici.

11330013_10206204954618517_8402490524806537518_n.jpg

De ce ati ales Castelul Cantacuzino si care sunt elementele care il fac potrivit pentru un festival electro?

Castelul, prin natura si istoria lui, pot spune ca este unic in Romania. Are un domeniu impresionant, cu peluze largi si terase pietruite, o diversite incredibila de flori si plante ce te duc cu gandul spre o gradina botanica si un perimetru foarte bine delimitat. La prima impresie ti-e greu sa faci o legatura intre un monument istoric si muzica electronica, dar daca alegi artistii potriviti, integrezi scenele in natura si presari putin Salvador Dali, iese un mix la care nu ai cum sa nu dansezi.

Ce aduce nou acest festival in Romania si la ce ar trebui sa ne asteptam?

Un plus de cultura si istorie. Pe langa artistii evenimentului, atent selectati, in momente in care dansul te-a obosit  te poti relaxa si poti digera o poveste cu printi si printese (reali, nu de basm) si poti savura peste 200 de opere de arta semnate de niste artisti incredibil de bine pozitionati stilului acesta de  muzica. Exista zone de lounge pe cateva terase suspendate, leagane si picnic-uri. Calatoria este continua, day-time – night-time – after-party, asteptati-va la cea mai impresionanta scena de after-party de pe meleagurile noastre.

unnamed.jpg

Cati oameni asteptati la festival (estimativ)?

Aici ai atins o coarda sensibila. Din pacate pentru public (dar din fericire pentru castel), capacitatea maxima este de 4000 de persoane. Nu putem depasi acest numar deoarece este monument istoric de clasa A, dar si din dorinta de a proteja acest domeniu de poveste.

Line-up-ul este destul de vast. Cat a durat organizarea si cum ati ales artistii care vor canta la festival?

Organizarea a inceput inca din prima saptamana a acestui an. Drumul a fost greu si imprevizibil, dar am reusit sa facem fata tuturor provocarilor. Am dorit sa aducem artisti in premiera in Romania, dar si headlineri cu experienta, completati de cele mai in voga nume ale muzicii autohtone. De la bun inceput am dorit sa oferim diversitate a stilurilor muzicale electronice, de la progresive la deep sau tech-house, techno si multe altele. Publicul ne va oferi cel mai bun feedback.

Trei lucruri care definesc acest festival.

Muzica electronica, istorie si cultura intr-un singur basm – spus la Castelul Cantacuzino.

castelul_cantacuzino_2.jpg
Sursa foto

 Experienta Cantacuzino Frequencies inseamna:

O stare generala de bine, calitate in organizare si o amintire de dansat nepotii.

Trei motive pentru care ar trebui sa venim la acest festival.

Trebui sa mergeti la toate festivalurile din Romania! Si chiar ma refer la toate. Romania chiar a ajuns la maturitate si se alinieaza Europei la categoria evenimentelor muzicale si organizatorii sunt atat de implicati incat 90% din impresii sunt pozitive. CantaCuzino Frequencies pot spune ca este un festival premium, dedicat oamenilor care nu isi doresc doar o experienta alcoolico-muzicala, ci vor sa ramana cu e experienta culturala. In viziunea mea, muzica se uita – cultura ramane si ea transforma in bine omul din tine.

De ce expozitie Dali in cadrul unui festival electro?

Pentru ca Salvador Dali, ca stil, este cel mai apropiat de stilul electronic/hipnotic/psihadelic al acestui gen. Este o sinergie incredibila intre operele lui si vibe-ul dat de muzica electronica.

Ce altceva vor gasi oamenii la Castelul Cantacuzino in cele 3 zile?

Natura vie, aer proaspat, muzica de calitate, o experienta culinara deosebita (surpriza, insa participantii sa renunte la orice dieta odata intrati pe poarta castelului), si multe suprize oferite de partenerii evenimentului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje