David Lynch prezinta: Chrysta Bell – Somewhere in the Nowhere, live la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Actrita si cantareata deopotriva, artista americana Chrysta Bell – muza lui David Lynch si protagonista noului sezon Twin Peaks – va concerta in premiera la Bucuresti, alaturi de formatia sa, pe 26 si 27 octombrie, la Control Club, in cadrul turneului de promovare a celui mai recent EP, Somewhere in the Nowhere, scris si produs de insusi Lynch.

Concertul va fi urmat de proiectia peliculei The Music of David Lynch.

„Chrysta Bell arata si canta ca intr-un vis devenit realitate”, spune David Lynch. Inca din copilarie, artista si-a cultivat pasiunea pentru actorie si muzica, fiind descoperita de Lynch pe vremea cand facea parte din formatia de swing jazz 8½ Souvenirs, din Austin, Texas.

De atunci,Chrysta Bell a lansat un album solo de succes, This Train (La Rose Noire Records, 2011), scris in colaborare cu David Lynch si produs in totalitate de acesta, si a concertat in peste 30 de tari, alaturi de nume mari ca Adrien Utley (Portishead), Willie Nelson, Donovan si membri King Crimson si Yes.
Poate cel mai cunoscut produs al colaborarii longevive si prolifice dintre Chrysta Bell si David Lynch este piesa Polish Poem, ce acompaniaza scenele de final din capodopera suprarealista Inland Empire.

Recent, Chrysta Bell si David Lynch au colaborat din nou la EP-ul Somewhere in the Nowhere, lansat in toamna aceasta, o combinatie de melodii senzuale si riff-uri de chitara melancolice, totul purtand amprenta productiei in stil retro, caracteristica lui Lynch.

„Prima data cand am vazut-o pe scena, am asemanat-o cu o fiinta extraterestra. Cel mai frumos extraterestru in viata”, spune Lynch despre Chrysta Bell. „Nu numai ca este o artista desavarsita, dar are si o intuitie deosebita de a exprima o anumita stare de spirit, pentru a crea o melodie impresionanta.”

Anul viitor, Chrysta Bell va aparea in noul sezon al serialului TV cult Twin Peaks, creat de David Lynch. De asemenea, artista a incheiat inregistrarile pentru noul sau album de studio, la care a colaborat cu producatorul John Parish (PJ Harvey), laureat Mercury Prize. Albumul poate fi comandat in avans, prin intermediul platformei Pledge Music.
Dreamy and torrid, smokey and tortured... performed with grinding finesse – RollingStone

A muse of higher order, a cool siren with a stunning voice of rare dramatic power and range. – IrishTimes

Rhythms are designed to ensnare, and Bell's voice always sounds as if it's emerging from smoke. –LATimes

Dupa concertele Chrysta Bell din 26 si 27 octombrie, fanii lui Lynch pot urmari productia The Music of David Lynch (2015), o serie de performance-uri si prestatii live, cu Angelo Badalamenti, Chrysta Bell, Rebekah Del Rio, Donovan, Duran Duran, Jim James, Julee Cruise, Karen O, Kinney Landrum, Moby, Rob Mathes, Sky Ferreira, Tennis, Twin Peaks, Wayne Coyne si Steven Drozd de la The Flaming Lips, Zola Jesus si invitati speciali.

Urmatoarele evenimente Liveland la Control Club:

Saroos – live (19 noiembrie)

Berlin Session #2: Sean Nicholas Savage(3 decembrie)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje