Concerte, filme, conferinte, ateliere gratuite in Saptamana Sunetului la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul se alatura initiativei internationale Saptamana Sunetului intre 14 si 20 martie, cand are loc prima editie locala.

Aveti, asadar, acces gratuit la o serie de concerte, filme, conferinte, ateliere, sesiuni de ascultare si expozitii, animate de invitati din Franta, Austria, Belgia, Statele Unite si Romania.

Oameni de arta, muzicieni, cineasti, ingineri de sunet si etnologi vor analiza din diferite unghiuri faptele sonore care populeaza natura si viata publica si privata, urmarind repunerea sunetului in context global si de reinterpretare din perspectiva sociala.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc pe 14 martie, la ora 18, la Hanul Gabroveni|/ARCUB (Lipscani 84-90), cu vernisajul instalatiei sonore realizate cu ajutorul lui Baptiste Bohelay (Franta) si Modulab (Romania), in prezenta organizatorilor, artistilor invitati si partenerilor evenimentului, Speranta Radulescu, profesor la Universitatea Nationala de muzica Bucures, invitat de onoare.

Speranta Radulescu va vorbi intr-o conferinta ilustrata cu muzica antologica despre colectia de discuri de muzici traditionale Ethnophonie (26 de CD-uri). Colectia a fost distinsa cu premiul Coup de Cœur al Academiei Charles Cros, Franta (2005) si cu Premiul criticii germane a discului (2006).

LA SEMAINE DU SON s-a nascut la Paris in urma cu 12 ani, la initiativa unui inginer acustician francez, Christian Hugonnet, care a dorit sa familiarizeze publicul cu privire la ceea ce inseamna sunetul, in acceptiunea lui cea mai larga, cautand astfel sa arate implicatiile sunetului in viata noastra de zi cu zi.

Astazi, Saptamana Sunetului are loc in 80 de orase din Franta, Belgia, Elvetia, Mexic, Argentina, Columbia, Uruguay, Venezuela, Coasta de Fildes si Canada.

Bucurestiul e primul oras din Europa centrala si de Est care se alatura acestora pentru o saptamana de intalniri si evenimente dedicate creatiei culturale (scriitura sonora, muzica, radio, cinema), difuzarii sonore (mijloacele de difuzare si inregistrare), mediului sonor (acustica spatiilor, sunetele orasului, noxele sonore) si sanatatii auditive (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, preventie).

Pe 18 ianuarie 2016, carta Saptamanii Sunetului, prezentand dimenisiunile environamentale, medicale, economice si culturale ale unei mai bune constientizari a importantei sunetului in societate a fost acceptata de UNESCO.

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje