Concert de Ziua Internationala a Copilului la Sala Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ziua Internationala a Copilului va fi marcata printr-un concert special în stagiunea Salii Radio.

Miercuri, 1 iunie de la ora 19:00, Orchestra de Camera Radio si Corul de Copii Radio alaturi de invitata speciala a serii, tanara violonista MARIA MARICA - 18 ani, laureata a numeroase competitii nationale, iar intregul eveniment se va derula sub bagheta dirijorului SABIN PAUTZA.

Artistul a fost aplaudat in Europa, America si Australia, pe scene celebre precum Carnegie Hall - New York, Santa Cecilia - Roma, Fr. Chopin - Varsovia sau Philharmonic Hall - Sydney.

Sabin Pauta se va afla si in calitate de compozitor, prin doua lucrari ce ii apartin - Suita Canti Prophani pentru cor de copii si orchestra si Vrem pace în lume - si prin doua partituri pentru pian, interpretate în aranjamentul sau pentru orchestra - Claude Debussy - S. Pautza: Coltul copiilor si Serghei Prokofiev - S. Pautza: Viziuni fugitive.

Dintr-un concert simfonic dedicat copiilor nu putea lipsi Mozart, copilul geniu al muzicii din toate timpurile, care a compus incepand de la varsta de 5 ani.

In evenimentul de la Sala Radio veti asculta Concertul nr. 5 in la major pentru vioara si orchestra.

Compozitor, dirijor, profesor, manager sunt patru ipostaze ce definesc personalitatea muzicianului roman Sabin Pauta. A fost director artistic si dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey: Plainfield Symphony, fiind Conductor Emeritus pe viata al ansamblului.

Un moment cheie în cariera sa l-a constituit debutul în prestigioasa sala Carnegie Hall din New York (1985), cand s-a prezentat în dubla ipostaza: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony si de compozitor - in program figurand si lucrarea sa Haiku.

Eleva la Colegiul de Muzica "Sigismund Toduta" Cluj-Napoca, tanara violonista MARIA MARICA a primit numeroase distinctii la competitii nationale.
                    
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural şi Radio Romania Muzical din tara şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Cartureşti, Humanitas, în benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje