Ce ascultam si ce simtim la Garana Jazz Festival 2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Aflat la cea de-a 21-a editie,  Garana Jazz Festival va avea loc intre 6 si 9 iulie, la poalele Semenicului in judetul Caras-Severin.

Timp de patru zile, jazz-ul va tine ritmul zilelor si noptilor racoroase din Muntii Semenic, iar satul Garana, colonia preferata a artistilor internationali, va deveni, ca-n fiecare din ultimii 21 de ani, gazda iubitorilor de muzica. 18 trupe vor urca anul acesta pe scenele Garana Jazz Festival, intre care chitaristul american John Scofield, cel mai apreciat artist de jazz al anului, castigator a doua premii Grammy si Omar Sosa Quarteto Afrocubano, artistul care a molipsit o lume intreaga cu frenezia muzicii afro-cubaneze.

Biletele pot fi achizitionate online prin BiletMaster.ro, MyTicket si Bilete.ro.

Sase proiecte muzicale Made in Romania vor completa line-up-ul garanez in cele patru zile de festival. Sebastian Spanache Trio, trupa timisoreana ce reprezinta noua generatie de tineri muzicieni romani de jazz, va urca pe scena din Poiana Lupului joi, pe 6 iulie. Sebastian Spanache (pian), Csaba Santa (bass), Radu Pieloiu (tobe), maestri ai improvizatiei, vor invita publicul sa-si imagineze cum ar suna viitorul jazz-ului.

Prezenta excentrica si conceptuala,  Thy Veils va provoca felul in care traim si simtim jazzul, intr-un performance ce suprapune universul sonor cu arta digitala si proiectiile multimedia.

Pornit in 1995 ca un proiect de studio al muzicianului si artistului vizual Daniel Dorobantu, Thy Veils a devenit un proiect de pionierat al muzicii ambientale de scena, aducandu-i la un loc Dora Gaitanovici (voce), Petre Ionutescu (trompeta) si Radu Pieloiu (tobe).

”Ansamblu de arte sincretice, Thy Veils e un concept minimalist si o invitatie la meditatie, nascut din realitatea mileniului trecut si hranit cu puterea de expresie a mediilor digitale de astazi”, explica membrii trupei care va concerta pe scena Poiana Lupului vineri, pe 7 iulie.

Claviaturistul Raul Kusak  revine la Garana cu un concert sustinut in incinta bisericii catolice din satul Valiug, vineri, pe 7 iulie. Sounds from church – Valiug este concertul care va pune in valoare mostenirea istorica a bisericii romano-catolice construita in 1861, cu o acustica deosebita, un performance menit sa scoata in evidenta puterea cathartica a pianului.

Aceeasi locatie va gazdui in dimineata zilei de sambata, 8 iulie, concertul Mircea Tiberian & Marta Hristea sub umbrela proiectului Magellan – A sonic journey, doi muzicieni care au contribuit la evolutia istorica a jazz-ului romanesc.

Marius Preda, muzicianul roman care a cantat la tambal pe marile scene ale lumii, alaturi de Arturo Sandoval, Dennis Chambers sau Mike Stern, urca pe scena din Poiana Lupului sambata, 8 iulie. O formula-hibrid aduce la un loc artisti romani si internationali sub numele sugestiv ”Mission Cimbalom”. Forta molipsitoare a tambalului lui Marius Preda e completata de Piero Bianculli (Italia), Taco Gorter (Olanda) si Kiba Dachi (Romania). Un concert puternic, cu vana, care incalzeste seara de sambata la Garana.

Duminica de dimineata, biserica din Valiug va vibra odata cu cel din urma concert romanesc al editiei, alaturi de formatia ARCUS TRIO. O calatorie muzicala cu elemente folclorice culese din muzica traditionala romaneasca si balcanica, cernute uneori prin filtre R&B, alteori HipHop, degaja sunete specifice prog-rock si post-prog, asezandu-le in groove-ul propriu.

Rezultatul este un sound original, unic, deloc sedentar, o naratiune despre locul unde se pot intalni funkul, prog-rockul si urban-jazzul.

Programul complet Garana Jazz Festival precum si informatii despre transport, locatie si cazare sunt disponibile aici.

Biletele pot fi achizitionate online, in avans prin BiletMaster.ro, MyTicket si Bilete.ro, online sau din reteaua magazinelor partenere, la pretul de 300 de lei in varianta de abonament pentru patru zile de concerte sau 85 de lei in varianta de bilet pentru o singura seara de festival.

Pe aceeasi tema:


1 comentariu

Ce ascultam si ce simtim la Garana Jazz Festival 2017
geowgweoqw
#1 -

buy Nigericin
buy Nigericin - BOC Sciences provides unparalleled high-quality services with professional knowledge and technology, so that every project meets GMP standards. We provide customized comprehensive and independent development services according to customer needs, covering a wide range of services such as microbiological product development and production, strain development, fermentation process optimization, downstream processing, etc., to provide support for the global life science industry.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje