Bucium il prezinta pe Mirel Tinerelu’ [single nou]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trupa de folk-rock Bucium revine in atentia ascultatorilor si le face cunostinta cu Mirel Tinerelu’ - acesta este numele celui mai recent single promovat, ce va fi inclus pe viitorul material discografic al trupei, “Miorita”.

In prima faza, piesa a putut fi ascultata exclusiv de catre fanii trupei abonati la newsletter, fiind o surpriza pentru ei.“Am ales sa lansam piesa astfel, in cadrul newsletterului, drept multumire pentru cei abonati. Stim ca cei care ne urmaresc activitatea - si, in general, cei care asculta acest stil muzical - fac parte dintr-un cerc extrem de restrans si select de oameni. Preferam sa tinem legatura direct cu ei, sa primeasca informatiile importante despre noi intai prin email si, astfel, sa nu mai depindem doar de algoritmul instabil (si netransparent) al retelelor de socializare online. Din fericire, publicul nostru este unul indeajuns de educat astfel incat sa aiba incredere in noi si sa inteleaga motivele pentru care am decis sa comunicam astfel.”, au declarat membrii trupei.

Noul single Mirel Tinerelu’ poate fi ascultat acum si pe canalul de YouTube al trupei:

Cei care doresc sa se aboneze la newsletterul Bucium si sa auda vestile importante direct de la membrii trupei, prin email, trebuie doar sa intre pe site-ul oficial (bucium.com.ro) si sa se inscrie.

Anuntul lansarii acestui newsletter a fost facut de catre trupa in Bucuresti - Expirat Halele Carol, in luna aprilie, in cadrul concertului care a marcat finalul turneului de promovare a albumului “Live in Codrul Ascuns”.

In prezent, membrii trupei se concentreaza pe a finaliza viitorul material discografic, “Miorita”, planificat a fi lansat pana la sfarsitul acestui an.Credite Mirel Tinerelu’:

1. Alexa Nicolae Milea - vioara
2. Alex Pascu - bas
3. Mihai Balabas - vioara, viola
4. Andi Dumitrescu - voce, chitara, cobza
5. Cristi Raducanu - tobe


Iulia Gheorghe - violoncel

Muzica si versuri: Andi Dumitrescu
Inregistrata de Costin Dumitrache si Andi Dumitrescu
Orchestrata de Andi Dumitrescu si Mihai Balabas
Mix si master: V.O. Pulver @ Little Creek Studio Elvetia

Artwork: Radu Mircea Damian

***

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana. Prin fiecare show si piesa, ascultatorii pot regasi puritatea copilariei, in care se asculta basme, explorandu-se un univers fantastic.

Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizata cu proiectii video special gandite sau mapping-uri spectaculoase.

Pe 1 decembrie 2016 au lansat noul album, “Live in Codrul Ascuns”, care contine variantele live ale pieselor cele mai apreciate de catre publicul prezent la concertele Bucium.

Inregistrarile albumului au fost facute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei. El a apucat sa mixeze prima piesa de pe album, insa procesul a fost intrerupt de momentul #Colectiv.

Pe album sunt incluse si doua bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugina, fostul tobosar al trupei. Adrian a decedat in momentul #Colectiv, in timp ce incerca sa salveze mai multi oameni din incendiu. Piesele bonus reprezinta prima si ultima piesa inregistrate alaturi de Adrian.

In toamna-iarna trecuta, trupa a promovat albumul printr-un turneu national in orasele mari ale tarii: Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Buzau, Galati, Ramnicu Valcea.

Turneul s-a incheiat printr-un concert in capitala, in aprilie 2017, in Expirat Halele Carol, in cadrul caruia spectatorii au avut parte de o experienta unica: cu ajutorul a 6 proiectoare in matrice, trupa a “mapat” intreaga proiectie video de jur imprejur. O simulare video poate fi vazuta aici.

Pe aceeasi tema:


1 comentariu

Bucium il prezinta pe Mirel Tinerelu’ [single nou]
geowgweoqw
#1 -

chemical isotope vendors
chemical isotope vendors - BOC Sciences is an innovator and manufacturer of stable isotope labeling materials in the industry. BOC Sciences meets the market demand for stable isotope labeled reference compounds, advanced intermediates, final pharmaceutical substances, bioactive substances, and metabolites. We use advanced technology and strict quality specifications to meet the needs of customers.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje