Brian May, chitaristul trupei Queen, va sustine un concert in premiera in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Brian May este legendarul chitarist al trupei Queen, dar si compozitor, producator si unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai lumii.

Artistul va sustine un concert in premiera in Romania, la Sala Palatului, in data de 14 martie 2016. Alaturi de el va fi Kerry Ellis, una dintre noile senzatii de pe Broadway si West End-ul londonez.

1__Medium_.jpg

Show-ul lui May face parte din cea de-a doua parte a turneului "One Voice", care cuprinde alte 11 concerte in Europa de Est, programate pentru luna martie a anului urmator.

Brian May este unul dintre membrii fondatori ai trupei Queen, alaturi de Freddie Mercury si de tobosarul Roger Taylor.

El este si compozitorul catorva dintre cele mai cunoscute piese ale trupei: "We Will Rock You", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" sau "The Show Must Go On".

2__Medium_.jpg

Desi moartea lui Freddie in 1991 a insemnat si o ruptura in cadrul trupei, Brian May a reusit, alaturi de Roger Taylor, sa readuca pe scena esenta muzicii Queen, sustinand o serie de turnee alaturi de diferiti solisti ca Paul Rodgers (2004–2009) sau Adam Lambert (din 2011).

Ca si chitarist, May este cunoscut pentru memorabilele sale improvizatii si portiuni semnificative solo, tonul distinctiv al sunetului chitarei sale. Si-a construit, impreuna cu tatal sau, propria sa chitara, in 1963, cunoscuta sub numele de "Red Special". Brian May este citat ca fiind un pionier al efectului sonor cunoscut ca "delay effect”.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje