Biletele pentru Festivalul Enescu 2017 s-au epuizat in cateva secunde

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus in vanzare joi dimineata, de la ora 10, online pe site-ul eventim.ro, precum si in reteaua Eventim din tara si din strainatate. Printre evenimentele pentru care s-au epuizat biletele intr-un timp record se numara trei concerte din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii, 11 concerte din cadrul seriei Recitaluri si Concerte Camerale si trei concerte din cadrul seriei Concertele de la Miezul Noptii.

Biletele pentru recitalurile unor superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann si Anoushka Shankar, prezente in premiera in Festivalul Enescu, s-au epuizat la doar cateva secunde de la punerea in vanzare.

De asemenea, biletele pentru recitalurile Leonidas Kavakos, Gautier Capucon si Maxim Vengerov s-au epuizat in scurt timp de la punerea in vanzare. Recorduri a inregistrat si vanzarea de bilete pentru concertele camerale sustinute de Academy of Saint Martin in the Fields, Arpegiata Ensemble si Philharmonia London.

Din cadrul seriei Concertele de la Miezul Noptii, cel mai repede s-au epuizat biletele pentru concertele Jordi Savall, Misha Maisky si Giuliano Carmignola.

Concertele-vedeta de la Sala Palatului, din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii au fost cele sustinute de Filarmonica della Scala, alaturi de David Garrett, Royal Philharmonic London, cu Martha Argerich solista si Israel Philharmonic Orchestra alaturi de Khatia Buniatishvili. Biletele pentru acestea s-au epuizat in 10 minute de la punerea in vanzare.

Cu un nou directorat de prima marca la nivel international - Zubin Mehta, Presedinte Onorific si Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune intr-o noua lumina muzica si creatia lui George Enescu, muzica clasica si muzica contemporana. Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii si a creativitatii artistice, prin tehnologie, prezentand lucrari cunoscute intr-o noua abordare si va oferi publicului posibilitatea sa se bucure de un numar record de lucrari de George Enescu (37) - doua dintre acestea fiind in premiera in Festival.

Aceasta editie aduce de asemenea ca noutate si seria Muzica secolului XXI, desfasurata la Sala Radio, in cadrul careia vor fi interpretate lucrari ale unora dintre cei mai importanti compozitori contemporani ai lumii. 30 dintre acestia, printre care nume precum Rodion Shchedrin, Jorg Widmann si Eliot Goldenthal (distins cu Premiul Oscar pentru cea mai buna coloana sonora pentru filmul Frida, cu Salma Hayek) vor intra in dialog cu publicul la Bucuresti in cadrul Forumului International al Compozitorilor, organizat de asemenea in premiera. Timp de sase zile, compozitorii vor dialoga despre rolul muzicii contemporane in societatea actuala. Intrarea pentru acest eveniment este gratuita, in baza inregistrarii prealabile.

Editia 2017 va acorda si matematica la sunetul muzicii,  in interiorul Bucurestiului Creativ. In premiera absoluta in Romania, va avea loc Imaginary – o expozitie interactiva despre matematica si muzica.

Intre 2 si 24 septembrie, Festivalul International George Enescu aduce la Bucuresti si in alte sapte orase din tara - Iasi,  Brasov, Cluj, Timisoara, Bacau, Ploiesti si Sibiu - peste 3.000 de artisti din intreaga lume in cadrul a 80 de evenimente.

 

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje