Balkanik Festival 2015: 7 trupe invitate, workshopuri, documentar din Muntenia si Dobrogea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Balkanik Festival reprezinta un fusion de muzica din Balcani cu muzica electro-acustic, reggae, jazz si hip-hop si a ajuns la editia cu numarul 5.

Pe langa trupele invitate, festivalul a avut un balci urban cu obiecte si workshopuri si un festival culinar. Pentru a afla ce noutati ne aduce editia din 2015, am stat de vorba cu organizatorii. Anul acesta, Balkanik Festival va avea loc in perioada 11-13 septembrie.


Editia din 2011

Ce aduce nou

- 2 spatii de desfasurare: Gradina Uranus si este posibil Palatul Bragadiru pentru party-urile de dupa, pana dimineata "Pana acum la editiile anterioare oamenii plecau acasa pe la 11 si ceva, cand se incheiau concertele. Acum vrem sa le oferim un spatiu in care sa petreaca si dupa."

- pe scena vor urca 7 trupe. Una din ele va fi cu siguranta din Norvegia pentru ca...

Am primit finantare din fondurile norvegiene. Cei de acolo au un interes anume pentru cultura rroma. Vom colabora cu Muzeul Intercultural din Oslo: ei ne vor trimite o trupa care abordeaza genul balcanic.


Editia 2014 - improvizatie AKUIAKU

- vor fi organizate workshopuri educative de management curatorial. Vrem sa ii invatam pe lautari cum sa isi promoveze trupele, majoritatea nu au PR sau manageri muzicali.

- din martie, vor porni un program de cercetare (research curatorial) prin satele din Muntenia si Dobrogea, unde au ramas artisti nedescoperiti care canta muzica lautareasca/taraf. In urma acestui demers se va realiza un film documentar, o expozitie foto (va ajunge si la Oslo), audiobooks. Iar daca vor gasi muzicieni talentati, ii vor aduce pe scena Festivalului Balkanik.

Vom reveni cu update-uri despre trupele invitate, artisti si alte suprize pe care ni le pregateste singurul festival cu specific balcanic din Romania.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje