“Asa grait-a Zarathustra” la Sala Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vineri, 10 iunie , de la 19.00, Orchestra Nationala Radio si Cristian Macelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, va invita la Sala Radio la un concert in care veti asculta celebra partitura Asa grait-a Zarathustra, semnata de compozitorul german Richard Strauss.

Poemul simfonic este inspirat de tratatul filozofic cu acelasi nume al lui Friedrich Nietzsche, ce trateaza problema divinitaţii   intr-un mod inedit pentru epoca respectiva, cuprinzand si cunoscuta formulare „Dumnezeu a murit”.

Premiera absoluta a lucrarii a avut loc la Frankfurt, in 1896, chiar sub conducerea dirijorala a compozitorului. Partea de inceput, intitulata “Rasaritul”, a devenit foarte cunoscuta si datorita includerii sale in banda sonora a filmului „Odiseea Spatiala”, al regizorului Stanley Kubrick.

In acelasi eveniment o veti aprecia si pe tanara violonista IOANA CRISTINA GOICEA, distinsa, in 2013, la doar 20 de ani, cu premiul I la prestigioasa competiţie internaţionala Johannes Brahms (Pörtschach, Austria), care este invitata sa cante.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecvenţele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din ţara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje