Ara Malikian 15: fiara si vioara la Bucuresti intr-un concert la Sala Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cu un look si o agilitate de spadasin, Ara Malikian este un om-spectacol intr-un show de vioara atipic. Concertul are loc pe 26 mai 2016, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti.

Alaturi de Ara Malikian, vor urca pe scena instrumentisti de acelasi calibru: prim-violonistul Orchestrei Simfonice din Madrid, Jorge Guillén, care canta la o vioara Mathias Thir din 1776; violonistul Humberto Armas din Venezuela, profesor de muzica de camera la Conservatorul Aragon; Nantha Kumar, din Singapore, percutionistul care vorbeste fluent in limba a peste 20 de tipuri de instrumente; super showman-ul Hector El Turco, tot la percutie; basista Tania Abad, la randul sau virtuoza si profesoara de contrabas; violoncelistul multi-premiat David Barona Oliver.

Sustine primul sau concert la varsta de 12 ani, iar astazi este un maestru excentric care se dueleaza continuu cu alti mari artisti ale caror lucrari le reinterpreteaza la fiecare aparitie pe scena.

Este celebru pentru variantele sale personale ale unor teme consacrate, care se intind de la Bach la Bjork, Radiohead sau Pulp Fiction, si chiar Ciocarlia lui Anghelus Dinicu.

Violonistul manuieste arcusul, in timp ce el insusi e un arc sub tensiune, gata sa sara, imprevizibil, de nestapanit, un spaniol in centrul unei arene in care e si taur, si toreador. Insa Ara Malikian nu vine din Spania,  tara sa adoptiva, ci din Liban, dintr-o familie cu origini armene.

Descendenta sa este doar unul dintre motivele pentru care alege sa devina un interpret multicultural, fascinat fiind de muzica gitanilor, de flamenco si tango, dar si de muzica araba sau klezmer. Marturie stau colaborarile sale cu legenda muzicii libaneze, cantareata Fairuz, sau cu celebrul dansator de flamenco, Joaquín Cortés.
Numeroasele distinctii acordate includ premiile"Felix Mendelssohn" (1987 Germania), "Pablo Sarasate" (1995 Spania), "Niccolo Paganini" (Italia), "Zino Francescatti" (Franta), "International Artists Guild" ( USA), si o nominalizare la Latin Grammy Awards in 2015 la categoria ‘’Best long duration Music Video’’.

Cand nu canta ca solist, invitat de marile orchestre simfonice ale lumii, si nici nu e in turneu in vreuna dintre cele 40 de tari in care deja a concertat, Ara Malikian compune si inregistreaza soundtrack-uri de film. Vioara sa poate fi ascultata nu doar pe 29 de albume de studio, ci si pe coloanele sonore a 9 pelicule, cele mai cunoscute fiind Hable Con Ella si La Mala Educación, operele unui artist spaniol la fel de nonconformist, Pedro Almodóvar.

Ara Malikian vine in Romania cu cel mai recent disc al sau numit 15, care celebreaza tot atatia ani de show-uri in fiecare colt al Spaniei. Spectacolul include cele mai cunoscute piese semnate de instrumentist, compozitii originale, dar si lucrari ale altor artisti.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 145, 175 de lei in functie de categorie, si pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti şi Humanitas, benzinariile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje