Anouar Brahem Quartet canta la Bucuresti in cadrul Jazz Night Out

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Jazz Night Out  incheie  2015 dupa 8 concerte şi 3 grupuri in premiera pentru Romania.

Anul acesta i-am putut vedea la Sala Radio pe Oregon, Kurt Elling, Hiromi:The Trio Project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips, Avishai Cohen Trio, Ibrahim Maalouf-Kalthoum, Brad Mehldau Trio şi Antonio Sanchez & Migration.

Primul concert anuntat din seria Jazz Night Out 2016 este Anouar Brahem Quartet, un grup foarte iubit.

Pe unii oameni muzica ii transforma. Pe altii, ii ajuta sa fie ceea ce sunt cu adevarat. Anouar Brahem compune si canta pentru cea de-a doua categorie.

O muzica personala, in care te recunosti chiar daca piesa nu este despre tine. O muzica ce te duce in peisaje pe care nu le-ai vazut niciodata, dar pe care le simti aproape de sufletul tau.

Concertul Anouar Brahem Quartet -Souvenance are loc pe 12 mai, ora 20’00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 145, 175 de lei in funcție de categorie, și pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti şi Humanitas, benzinariile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Nascut in Tunisia in 1957, Anouar Brahem studiaza oud-ul inca de la vârsta de 10 ani la Conservatorul National din Tunis, mai târziu devenind ucenicul maestrului Ali Sriti. Brahem este cel care scoate oud-ul din spatele orchestrei, acolo unde era folosit in mod tradițional doar pentru acompaniament, si il aduce pe marile scene,  transformându-l intr-un instrument emblematic pentru intreaga muzica araba.

De-a lungul carierei sale, Anouar Brahem a inregistrat 9 albume, toate fiind primite cu entuziasm de catre public si critica muzicala:

  • Conte de L'Incroyable Amour (1991)
  • Madar(1994)
  • Khomsa (1995)
  • Thimar (1998)
  • Astrakan Café (2000)
  • Le Pas Du Chat Noir (2001)
  • Le Voyage De Sahar (2006)
  • The Astounding Eyes Of Rita (2009)
  • Souvenance (2014)

Noul  proiect, “Souvenance”, este un dublu-album editat la Casa de Discuri ECM, si un nou pas in cautarea unei punti spirituale intre culturi. Desi instrumentistul nu face o conexiune directa intre evenimentele din Tunisia natala si noile piese, recunoaste ca frica, bucuria si speranta simtite de concetatenii sai in 2011 l-au afectat profund, inclusiv muzical.

Anouar Brahem va prezenta acest material alaturi de Franҫois Couturier (pian), Klaus Gesing (clarinet) si Björn Meyer (bas).  Pianistul Franҫois Couturier (n. 1950-Franta) este câstigator al premiului Django Reinhardt in 1980, printre multi artisti cu care a cântat numarându-se si John McLaughlin sau Anja Lechner.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje