Alexandru Tomescu interpreteaza Fantasia-Appassionata la Sala Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Miercuri, 16 martie, de la ora 19:00, violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, cel care se bucura de privilegiul de a canta pe celebra vioara Stradivarius Elder – Voicu din 1702, va sustine un concert prezentat alaturi de Orchestra de Camera Radio.

In evenimentul de la Sala Radio, acesta va interpreta Fantasia-Appassionata in sol major, lucrare definitivata in 1860 de compozitorul si violonistul belgian Henri Vieuxtemps.

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului RADU POSTAVARU, in prezent dirijor principal al Filarmonicii din Ploiesti si invitat al mai multor orchestre din strainatate: Grossetto Symphonic Orchestra (Italia), Orchestra Simfonica din Douai (Franta), Orchestra Filarmonica din Halle (Germania) s.a. In programul serii veti mai asculta si Sinfonia di caccia - Antonio Rossetti, Suita St.Paul pentru orchestra de coarde - Gustav Holst si Simfonia nr. 2 in si bemol major – Mozart.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumarate ori atat alaturi de Orchestra de Camera Radio, cat si alaturi de Orchestra Nationala Radio, pe scena Salii Radio, dar si peste hotare, in turnee in Europa si Asia. Mai multe concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn, sustinute de Alexandru Tomescu alaturi de cele doua ansambluri, s-au materializat in inregistrari lansate de catre Editura Casa Radio.

A concertat in sali celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théatre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc.

Turneul Stradivarius, conceput in jurul viorii de colectie pe care canta, este un eveniment anual care l-a purtat pe tanarul violonist de nenumarate ori in intreaga tara.

Nascut la Iasi intr-o familie de muzicieni - mama sa artista lirica, iar tatal prim-contrabasist al orchestrei simfonice - Radu Postavaru a fost student al Conservatorului “George Enescu” din Iasi, iar din 1990 s-a mutat la Bucuresti, pentru a urma cursurile clasei de compozitie-dirijat a Universitatii Nationale de Muzica.

A participat la cursuri de maiestrie in Germania, la Academia de Muzica din Berlin. In aceeasi perioada a dirijat in Leipzig si Dresda. In perioada 1992-1995 a fost regizor muzical al Studioului de Radiodifuziune din Iasi, iar din anul 1995 a devenit asistent universitar al Universitatii de Arte “George Enescu”. Intre anii 1999-2001 a fost profesor la Conservatorul de Muzica din Casablanca (Maroc).  Colaboreaza cu toate filarmonicile din tara, iar in strainatate a dirijat orchestre din Germania, Italia, Franta, Cehia si Spania.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje