A-C Leonte - lansare videoclip / Expirat Halele Carol

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Se intampla ceva de poveste joi, 16 martie de la ora 21:00 la Expirat Halele Carol.

A-C Leonte:

Da! In sfarsit lansam videoclipul. De fapt, e mai mult un film de arta deghizat intr-un scurt metraj foarte dens, care se datoreaza geniului lui Gabriel Durlan. Realizat in intregime fara efecte digitale, prin folosirea mai degraba a mintii si a studiului luminii, pentru a revela ceea ce se afla dincolo de aparentele lumii, orice vizionare a videoclipului demonstreaza ca a meritat asteptarea de patru ani de cand principalul cantec ilustrat, „Let It Be Me”, a fost compus, doi ani de cand a fost produs in forma actuala, jumatate de an de cand a inceput lucrul la videoclip, noua luni de cand am lansat albumul „Angel Minus Wings”.

Singura explicatie rezonabila pentru faptul ca am avut rabdarea de a lucra pana am reusit sa facem ca totul sa fie exact cum trebuie, in ciuda obstacolelor si a lipsurilor financiare, in pofida asaltului inuman, mecanizat, al „muzicii” de supunere si docilizare a maselor, pentru faptul ca a iesit un videoclip asa de bun, frumos, si adevarat (nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, hai sa-l vedeti), este, cum ar zice Dru Klein, ca „we're not out for the dollars, we're here to make it all sense”.

Vor fi acolo, ca sa sarbatorim momentul, urmatorii:

Electric Brother - unul dintre cei mai importanti DJ, producatori, muzicieni si compozitori de muzica de film din Romania. Incepandu-si cariera cu „Natural Soft Killers”, fiind prezent la inregistrarea albumelor esentiale pentru hip hop-ul romanesc, ridicand pentru totdeauna nivelul muzicii din tara - prin contributia sa la formatia Aievea dar si prin albumele scoase sub nume propriu (Electric Brother, Pe Pamant, Rocks) - sau participarea la crearea albumelor clasice semnate Norzeatic si Khidja, numele lui a ajuns sa fie sinonim cu muzica de calitate, fara compromisuri comerciale sau de vreo alta natura.

Mixurile sale sunt mereu captivante, surprinzatoare, fermecatoare prin diversitate stilistica, oglindind o gandire muzicala libera, generoasa si pozitiva, in acelasi timp oferind fara gres cel mai bun impuls fie pentru dans, fie pentru visare sau deschidere fata de inspiratie. Electric Brother rocks!

TZUC - omul de care ai nevoie daca vrei ca in spatele platanelor sa se manifeste o minte si un suflet cu o vasta cultura muzicala, lipsite de frica si pline de inspiratie, elan vital si entuziasm contagios. Muzica africana si incarnarile ei succesive, de la jazz, la funk, la reggae, la disco, la hip hop, afro-beat, broken beat si house, si-au gasit in sfarsit un discipol si un mesager de incredere, care stie sa ne exemplifice beat cu beat ce inseamna traditia inovatiei in muzica, in timp ce ne face sa dansam pe cele mai adevarate ritmuri.

De la dub cu Kaya Foundation, la instaurarea Codului Funk la Groove On, trecand prin productiile excelente pentru duo-ul Tzuc & Petzi si prin contributia sa ca DJ al grupului Nopame si colaborarile cu super-grupul de muzicieni, DJ si producatori The Jam Community, alaturi de care va lansa in curand emisiunea educationala „The JAM!” la Radio Guerrilla, tot ce atinge Tzuc se transforma in energie pura si inspiratie pentru cine are urechi sa auda.

Alaturi de el si de noi va fi Lolo Noukpetor, un tanar extrem de talentat si solid, maestru, ce raspandeste razele, undele si ecourile cantului, ritmului si dansului de origine africana, inchinate supremului, pe plaiuri romanesti, alaturi de miraculoasa IKHAYA BAND, si care ne va ajuta sa intensificam energia petrecerii in cel mai inalt grad.

A-C Leonte suntem noi, cunoscuti mai ales pentru ca inducem modificari in intelectul, perceptia si reflexia bio-chimica a mintii ascultatorilor, prin intermediul modelarii temporare a presiunii aerului in forme evocative si sunete vobulate, generate prin receptarea inspiratiei si modularea ei in imagini sonore, menite sa vorbeasca despre realitate, cu ajutorul dispozitivelor acustice si electronice, analogice si digitale. (adica facem muzica electronica, live).

Conceptul „Reveries” reuneste cei mai buni muzicieni tineri romani care indraznesc sa experimenteze si sa improvizeze in orice context muzical, si care reusesc sa dea o forma inovatoare, chiar daca bazata pe asimilarea temeinica a mai multor traditii muzicale, substantei autentice care s-a manifestat ori de cate ori a existat muzica.

Michael Acker nu se multumeste doar cu a fi unul din cei mai buni contrabasisti de jazz si basisti de funk, ci se concentreaza, in cadrul acestui grup, pe a confirma statutul de instrument cu depline posibilitati expresive al sintetizatorului de bass. Rezultatele sunt uimitoare si sfideaza incercarile de categorisire.

Alexandru Arcus este leader-ul propriului sau grup, ARCUS TRIO, alaturi de care a semnat albumul „Allotropy”,considerat de majoritatea cunoscatorilor drept cel mai bun album de jazz romanesc al anului trecut, stiind insa sa-si puna cu gratie si generozitate rafinatele capacitati de expresie si in slujba unei alte muzici, mai eterice si visatoare. Stapanirea desavarsita nu numai a saxofonului, ci si a procedeelor specifice dub-ului si muzicii electronice experimentale, de procesare in timp real a sunetului, cu ajutorul efectelor, aduce o dimensiune in plus sunetului „Reveries”.

Albert Tajti este un mesager al armoniei, frumusetii, si bunei voi, in cea mai autentica traditie jazz-istica, un ambasador al unui plan superior de receptie a muzicii, care stie sa ofere oricui protectia si mediul sonor confortabil de care are nevoie pentru a-si descoperi cea mai inalta forma a sinelui artistic. In momentul in care ajunge de la pian, orga si rhodes la lead-uri si pad-uri personalizate si adaptate mediului sonor inconjurator, el isi ajuta partenerii de dialog muzical sa treaca in lumea eliberata de limitele mentale a caror impunere se incearca - in mod obisnuit, fara sorti de izbanda - si sa se avante in cautarea si transmiterea, ca pe o boala „in reverse", a visului fericit care este starea cautata prin conceptul din spatele numelui „Reveries”.

Ana-Cristina Leonte este forta creativa care anima mai multe proiecte muzicale, in spiritul neacceptarii imitatiilor si limitelor artificiale, care ne ofera, prin compozitiile si improvizatiile sale, prin folosirea maiastra a ecourilor, reverberatiilor si buclelor sonore, precum si a unei voci clare, puternice si sincere (pana la dizolvarea temporara a sentimentului separarii dintre suflete), si, de asemenea, prin acumularea progresiva a vibratiilor corzilor de vioara sau vocale in memoria artificiala, electronica, a looper-ului, ce duce la aparitia unor virtuale coruri celeste, aflate - cum altfel - in rezonanta cu superstring-urile ce alcatuiesc frecventa generatoare a universului material iluzoriu, sansa de a ne intreba, a asculta si a afla, impreuna, cum suna viata reala, cum suna fericirea.

Tavi Scurtu este un tobosar si beat producer tot mai preocupat de sampling si de tamburine. Promoveaza inovatia si creativitatea in muzica romaneasca de peste doua decenii. Mentine pulsul formatiei. Incearca sa articuleze ritmic un discurs bazat pe asumarea unor obiective comune si sa tina ideile muzicale ale grupului laolalta. Se ocupa de generarea sentimentului timpului si foloseste perceptiile asupra timpului si iluziile de care ele sunt viciate, pentru a incerca sa evoce eternul prezent. Responsabil de precizia expresiei matematice si muzicale a sentimentelor.

Acces: 20 lei / primele 40 de bilete includ albumul A-C Leonte - „Angel Minus Wings” pe CD
Afterparty: #KingSize

Pe aceeasi tema:


1 comentariu

A-C Leonte - lansare videoclip / Expirat Halele Carol
geowgweoqw
#1 -

Semliki forest virus cc53 test
Semliki forest virus cc53 test - Pharmaceutical safety is an essential factor in the development of every medicament. It is essential to establish that an investigational product has antiviral activity at concentrations that can be achieved in vivo without inducing toxic effects to cells. Furthermore, in a cell culture model, the apparent antiviral activity of an investigational product can be the result of host cell death after exposure to the product. Thus, it is crucial to determine the cytotoxic potential of the formulation on the cell line used in the antiviral assays.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje