Scorpions in conferinta de presa, inaintea concertului de pe 9 iunie la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
f
Fara a da semn ca ar fi auzit de expresia "punctualitate germana", trupa Scorpions s-a lasat asteptata vreo 40 de minute la conferinta de presa. Am fost deci cu totii recunoscatori ca fuseseram chemati cu o jumatate de ora mai devreme, avand astfel ocazia sa socializam in termeni din ce in ce mai intimi, dat fiind ca sala aleasa pentru eveniment era net depasita de numarul de jurnalisti prezenti si care continuau sa vina.

In ciuda faptului ca noi muream de cald si plictiseala, Scorpionii au aparut destul de fresh. Nu 5, ci 4. Klaus Meine, Rudolf Schenker, James Kottak si Pawel Maciwoda. Pe Matthias Jabs il lasasera in Ungaria, de unde venea toata trupa - ramasese de fapt sa vada o nunta ungureasca in Budapesta, dar maine va veni la Bucuresti pentru concert.

Curiozitatile jurnalistilor prezenti la conferinta au fost diverse - de la "si ce-o sa faceti dupa ce incheiati turneul?" pana la "e greu ca artist, tot pe drumuri, sa iti gasesti sufletul pereche?".

Scorpionii (au vorbit mai mult Klaus si Rudolf de fapt) au povestit vreo jumatate de ora despre cat de faini au fost cei peste 40 de ani de cariera (trupa a fost infiintata in 1965 de Schenker si cativa ani mai tarziu i s-a alaturat si Meine), despre cate momente minunate au avut in acesti ani, amintindu-si indeosebi de momentul cand au fost invitati la Kremlin de catre fostul presedinte Gorbaciov (atat pentru ca acesta era un fan al trupei, cat probabil si datorita variantei in limba rusa a piesei Wind of Change).La intrebarea "si ce-o sa faceti dupa?", dat fiind ca acest turneu e turneu de adio, Scorpions au decis in 2010 sa isi incheie cariera, raspunsurile au fost - natural - destul de evazive. "Cand esti la o petrecere nu te gandesti pe loc ce o sa faci dupa"; cert este ca "desi cartea Scorpions se inchide, noi nu vom inceta sa fim artisti, muzicieni".

In ceea ce priveste decizia de a isi incheia cariera, Scorpionii au marturisit ca ar vrea sa ramana in memoria fanilor asa cum sunt acum, inca plini de energie; nu le-ar placea ca peste cativa ani la un concert fanii sa spuna "nu mai sunt ce au fost". Lucru de inteles, avand in vedere ca un asemenea turneu - ne povestea Klaus - reprezinta un efort considerabil; sunt pe drumuri din 2010 si vor continua inca cel putin un an, prin toata lumea - avioane, trenuri, autocare, hoteluri, repetitii, incalzire, concert. Iar la concert trebuie sa fii la inaltime, pentru ca fanii sa tina minte.

Apropo de tinut minte, poate unii dintre voi isi amintesc concertul lor de la Bucuresti din '93 (noi marturisim ca eram cam mici sa fi fost acolo). Scorpionii si-l aminteau astazi si ne-au promis ca cel de maine va fi intr-adevar memorabil, ceva "cu totul special" fata de nivelul de atunci, plin de efecte si explozii de energie.

Abia asteptam. Ne vedem acolo, da?


Nu uitati sa aruncati o privire si peste regulile de acces de maine de la concert. Programul serii este:

Acces incepand de la 16:00
Trooper: 18:00
Christian Becker & Avenue 19:00
Scorpions: 20:00

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje