Jane Birkin concerteaza in premiera in Romania pe 13 noiembrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Jane Birkin
Jane Birkin concerteaza in premiera in Romania pe 13 noiembrie
, intr-un tribut adus lui Serge Gainsbourg. Concertul va fi gazduit de Sala Palatului si va include cele mai cunoscute piese din repertoriul lui Serge Gainsbourg.

Jane Birkin a fost muza regretatului artist francez, la randul sau actrita si cantareata. Cinefilii sigur si-o vor aduce aminte din filmul Blow Up al lui Antonioni, unul din cele mai interesante filme ale anilor '60, castigator la Cannes in 1967 si pe care noi l-am inclus intr-un top filme metropotam cu scene erotice celebre. In perioada respectiva Jane Birkin l-a intalnit pe Gainsbourg, iar impreuna au trait o idila pret de 13 ani.

Serge Gainsbourg este considerat in prezent unul din cei mai influenti muzicieni ai secolului trecut. El a practicat numeroase stiluri muzicale, facandu-l greu de categorizat, iar cariera sa insumeaza peste 30 de albume, 20 de single-uri de succes si compozitii pentru coloanele sonore a peste 40 de filme.

Unul din hit-urile semnate de Gainsbourg este duetul facut cu Jane Birkin in 1969, "Je t'aime... Moi non plus", melodie care s-a sondat la momentul respectiv cu numeroase controverse ajungand sa fie interzisa in unele tari precum Spania, Italia, Elvetia si chiar Olanda, datorita erotismului invocat.

Gainsbourg a murit in 1991, moment in care Jane Birkin a decis sa renunte la cariera in muzica. A revenit 7 ani mai tarziu cu "A la legere", un material la care a lucrat alaturi de 12 compozitori, iar in 2004 a lansat albumul de duete "Rendez-vous".

Concertul pe care il va sustine artista in Romania pe 13 noiembrie face parte dintr-un nou turneu international care va ajunge pe ambele maluri ale Atlanticului. Biletele vor costa intre 80 si 250 de lei si vor fi disponibile pe myticket.ro, in reteaua magazinelor Diveta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, French Bakery si Sala Palatului incepand de joi, 11 august.

Foto: Franck Laguilliez

Jane Birkin & Serge Gainsbourg - Je t'aime... moi non plus
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje