Die Toten Hosen la ARTmania 2012

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
ARTmania anunta un nou nume pentru editia din 2012 de la Sibiu. Este vorba de trupa germana de punk rock Die Toten Hosen, care vor fi headlinerii primei zi de concerte, 10 august.

O mica istorie a trupei ne este transmisa chiar de ARTmania si o reproducem, partial, adaugand video si imagini:

"Distractia a inceput in 1982 intr-un bar de punkisti din Düsseldorf, iar in urmatorul an aveau deja un contract cu EMI Music.

Primul concert cu un public extrem de numeros a avut loc in '86 la Anti-WAAhnsinns Festival, un eveniment cu mesaj politic impotriva contructiei unei fabrici de reprocesare nucleara unde au participat peste 100.000 de oameni in cele doua zile de festival; un record istoric national pentru un concert rock la acea vreme.

1988 a fost un alt an de referinta in istoria trupei datorita lasarii EP-ului "Ein kleines bisschen Horrorschau", inspirat de Portocala Mecanica a lui Burgess, promovand piesa "Hier Kommt Alex". In acelasi an, membrii trupei au si jucat in dramatizarea teatrala a lui Bernd Schadewald. Hier Kommt Alex a reaparut intr-un concert unplugged avand ca introducere Sonata Lunii a lui Beethoven. Piesa a fost adaptata si de Activition in jocul "Guitar Hero III: Legends of Rock" lansat in 2007.

 .

Anul 1996 a fost declarat anul Jägermeister in topurile muzicale din Germania, Austria si Elvetia datorita celei mai de succes piese Die Toten Hosen: "Zehn kleine Jägermeister", o parodiere a melodiei populare zece negrii mititei, parte a albumului cu numarul sapte in discografia trupei, "Opium fürs Volk", considerat cel mai bun album Die Toten Hosen.

Membrii Die Toten Hosen s-au implicat neincetat in activitatile sociale din Germania, dedicand multe versuri si concerte unor cauze sociale.
- In '92 au participat la o demonstratie in Bonn cu Nina Hagen si Herbert Grönemeyer si aproape 200.000 de demonstranti.
- In '95 au sutinut Greenpeace, BUND si alte organizatii care militau impotriva razboiului nuclear.
- In 2002, au sustinut o campanie PETA cu sloganul "Mai bine dezbracat decat cu blana", pozand fara haine pentru a sustine drepturile animalelor.
- Au luptat si pentru drepturile emigrantilor alaturi de Pro Asyl in 2005 dedicand campaniei piesa "Meine Stadt" (Orasul Meu).

die toten hosen

Astazi, Muzeul de Arta Moderna din New York, MoMA, expune o fotografie uriasa realizata in timpul unui concert Die Toten Hosen semnata de artistul Andreas Gursky. (vezi mai jos)

Vara anului 2012 se prezinta cu Die Toten Hosen in rolul de headliner la Rock Am Ring, Rock Im Park si la ARTmania Festival. Trupa aniverseaza 30 de ani de existenta in aprilie si lanseaza un nou album dupa patru ani de la ultimul."

die toten hosen moma
Sursa imaginii; fotografia originala, Tote Hosen la MoMA


Biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achizitionate din retelele magazinelor Diverta si Eventim si online, prin shop.artmania.ro, eventim.ro sau myticket.ro.

Preturi:
- 80 lei pentru abonamente si 70 lei pentru bilete in luna februarie.
- In martie si aprilie, abonamentul va costa 110 lei, iar biletul 80 lei.
- In mai si iunie: 130 lei/abonament si 90 lei/bilet
- Din iulie si pana in ultima zi a festivalului un abonament costa 150 de lei, iar un bilet 100 de lei.

Alte confirmari la ARTmania 2012 pana acum: Delain si Trail of Tears
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje