Conferinta de presa B'Estfest 2011 - tot ce trebuie sa stii despre aceasta editie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Astazi, la The Ark a avut loc conferinta de presa B'Estfest 2011. La aceasta au luat cuvantul Laura Coroianu (CEO - Emagic Concerts), Grigore Cote (Primar comuna Tunari), Dragos Chiscoci (Business Affairs Director - Emagic Concerts).

Conferinta de presa B'Estfest 2011 Conferinta de presa B'Estfest 2011

Laura Coroianu ne-a spus ca au invatat din greselile de anii trecuti si ne-a prezentat prin ce se va deosebi aceasta editie a festivalului de celelalte. In primul rand, B'Estfest se transforma in B'Estfest Summer Camp, acest lucru insemnand ca festivalul se va desfasura pe o suprafata verde de pe malul lacului Pasarea, comuna Tunari. Suprafata pe care aceasta se va intinde nu este inca cunoscuta, dar se stie ca va fi undeva intre 15 si 25 de hectare

 Asa cum ne-a spus si Laura Coroianu si primarul comunei Tunari, locul se aflat la doar 10 minute de Piata Presei Libere, in zona Pipera-Tunari - aproape de baza noului pod peste soseaua de centura a Bucurestiului.

"Mutarea la iarba verde este doar un aspect din noul concept al festivalului. B’ESTFEST se reinventeaza si se transforma intr-un 'summer camp', intreaga suprafata urmand a fi impartita in zone cu tematica diferita ce vor oferi publicului 72 de ore de experienta si distractie neintrerupte!" a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

harta

Am fost asigurati ca va exista transport care sa lege zona de festival de Piata Unirii sau Piata Romana. Si ca va exista si transport de noapte.

Primul element de noutate al acestei editii o constituie existenta unei zone de Camping, dotata cu toate facilitatile necesare unei sederi de trei zile: securitate, unitati sanitare (cu dusuri cu apa calda), bacanie, parcare gratuita, plus un magazin de corturi.

Conferinta de presa B'Estfest 2011 Conferinta de presa B'Estfest 2011

Vor mai exista:

Sports Area - zona de festival destinata jocurilor in aer liber. Publicul va avea la dispozitie terenuri de sport (fotbal, volei sau baschet), si unde in prima parte a zilelor de festival - in special pentru matinalii din camping - vor fi programate antrenamente de fitness sau yoga cu instructori specializati.

Zona Playground va fi construita in interiorul spatiului de festival sub forma unui parc de distractii si va contine: bumping cars si carusel, spectacole de magie, jocuri diverse, face painting, tatuaje sau graffiti, dar in plan este si o roata mare ce va o feri o vedere unica deasupra intregului festival.

Lake Lounge Area va fi amenajata pe malul lacului, putin mai departe de agitatia concertelor: un spatiu de relaxare, unde cei care vor sa astepte linistiti lasarea serii o pot face intr-un hamac, rasfoind o carte, savurand un ceai sau fumand o narghilea, ori vizionand un film sau o piesa de teatru.

Arts & Crafts va fi un spatiu dedicat celor pasionatii de fotografie, pictura sau arta contemporana, vor exista expozitii si, tot aici, cei mai indemanatici din public isi vor putea incerca talentul sau vor putea invata misterele olaritului, sculpturii, picturii sau artei origami.

In Bazzar se vor regasi standuri cu articole pentru camping, hamace, accesorii hand made, vintage sau urban wear, CD-uri sau vinyl-uri cu muzica.

In ceea ce priveste scenele, acestea vor fi trei la numar, dupa cum urmeaza:

Ciuc Premium Stage - scena principala a festivalului.
Coca-Cola Stage - scena secundara.
Dance Arena - locul unde dupa show-ul headlinerilor party-urile vor continua.
In plus, ni s-a mai spus ca pe terasele din zona de festival va exista muzica live, deci, mini concerte.

harta

Intrebat daca concertele de pe cele trei scene se vor suprapune, Dragos Chiscoci a spus ca se va canta concomitent, dar ca va exista posibilitatea de a migra de la un concert la altul. 

Laura Coroianu a mai spus ca incepand din acest an festivalul va dezvolta o platforma de responsabilitate eco - B’Estfest Goes Green. Astfel de initiative au fost implementate cu succes de festivaluri cu traditie precum Glastonbury, Oya, Leeds, Lowlands sau Roskilde, iar B’Estfest este unul dintre putinele festivaluri din Europa  Centrala si de Est care propune o platforma unitara in acest sens.

Proiectul va implica atat publicul, cat si echipa de organizare, alaturi de furnizori, parteneri si autoritati locale, si va lua in considerare aspecte legate de consumul energetic, factorii de emisie, resursele implicate, colectarea selectiva si reciclarea sau modalitatile de transport, pentru reducerea impactului asupra mediului si a amprentei de CO2.

De asemenea, CEO-ul Emagic a mai spus ca un astfel de concept era necesar si pentru ca unele trupe mari nu accepta sa vina la festivaluri decat daca aceastea sunt "verzi". Ca exemplu in acest sens a fost data trupa Radiohead. (Sa insemnea oare ca exista posibilitatea ca Radiohead sa vina la B'Estfest? Hmmmm...)

In ceea ce priveste biletele:

- Copiii cu varste sub 12 ani, insotiti de un adult, vor avea acces gratuit.

- Elevii si studentii care vor sa vina cu gasca la festival vor putea beneficia de o reducere de 50% din pretul biletului, daca se strang in grupuri de cate 10 persoane (62,50 lei pentru un bilet de o zi/ persoana sau 132.50 lei pentru abonamentul de festival/persoana, la care se va adauga un voucher in valoare de 15 lei pentru zona de camping, la cerere). Cei care doresc sa mearga in gasca la festival trebuie sa trimita un email pe adresa bestfest@myticket.ro in care sa includa cele zece nume, Codul Numeric Personal si o copie a legitimatiei de student/elev a fiecarei persoane. (Mai multe informatii referitoare la promotie vor fi disponibile pe site-ul MyTicket, www.myticket.ro sau la numarul de telefon 0720 245 383, oferta fiind valabila pana la data de 25 iunie.)

- Biletele normale vor avea preturi de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul pentru acces in camping.

- In zilele de eveniment, acestea vor fi disponibile doar la intrarea in zona de festival la pretul de 150 lei pentru biletul de o zi, 285 lei pentru abonament si 15 lei pentru voucherul de camping.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje