10 lucruri pe care nu le stiai despre Gregory Porter, vocea momentului in Jazz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Gregory Porter concerteaza in premiera in Romania, pe 24 aprilie la Sala Palatului, la Jazz Night Out.

Gregory e Vocea. Vocea generatiei sale de muzicieni si primul nume din jazz-ul mondial. Americanul e un vocalist total –nu doar pentru ca stapaneste si transforma intreg spectrul gospel, blues, R&B si soul – ci si pentru ca o face in fata unui public eterogen, cu preferinte muzicale dintre cele mai diverse.

Da play si citeste urmatoarele 10 lucruri din seria "stiati ca..."

1. Gregory Porter se pregatea de o cariera promitatoare in fotbal american, dar o accidentare la umar a pus capat acestui vis, in al treilea an de liceu.

2. Mama sa, Ruth a avut o influenta decisiva asupra hotararii sale de a se dedica muzicii. Pastor al unei biserici crestine, aceasta il lua deseori pe micul Gregory sa cante in cor. Pe patul de moarte mama sa l-a indemnat sa continue pe acest drum.

3. In tinerete, Porter a lucrat ca Chef intr-un restaurant din Brooklyn unde in timpul sau liber canta, spre bucuria clientilor si a colegilor sai.

4. In 2014, cel de-al treilea album al sau, Liquid Spirit a castigat un premiu Grammy pentru Best Jazz Vocal Album. Discul s-a vandut in Marea Britanie in 100.000 de exemplare, ajungand in top 10 UK Charts.

5. In acelasi an 2014, Gregory Porter a primit distinctia de Male Singer of the Year acordata de Journalists Association Jazz Awards in 2014.

6. Gregory Porter a fost nominalizat  de cinci ori  la premiile Grammy, cel mai recent pentru albumul Take Me to the Alley aparut in 2016.

7. Discul Take Me to the Alley a urcat  pe locul 1 in Apple Music pe 6 continente, in tari precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Germania, Marea Britanie sau Franta.

8. In aprilie 2016 Gregory Porter a cantat  la BBC TWO acompaniat de Mumford and Sons, piesa Purple Rain in memoria regretatului artist Prince.

9. Impreuna cu rapperul Common, Gregory Porter a inregistrat in 2016 piesa Running, o compozitie in care cei doi artisti isi exprima compasiunea si solidaritatea fata de refugiatii de razboi.

10.  Firerosefilms impreuna cu PledgeMusic lucreaza in prezent la documentarul Don’t Forget Your Music, povestea omului si artistului Gregory Porter.

Gregory Porter concerteaza in premiera in Romania, pe 24 aprilie la Sala Palatului, la Jazz Night Out, seria de concerte organizate de Twin Arts.

Biletele pentru concertul Gregory Porter pot fi cumparate din reteaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje