Vali Vijelie a cantat si filmat un clip pe scena Conservatorului, iar asta a trezit revolta printre oameni

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vali Vijelie si-a dorit sa faca o piesa dupa o melodie italiana din anii '70 - Ornella Vanoni - L'Appuntamento - si chiar sa-i filmeze videoclip pe scena de la Conservator.

Alaturi de cantaret au aparut mai multi studenti, iar asta a starnit revolta, atat printre oameni, cat si printre muzicieni.

Melodia se numeste "De dorul tau", iar Vijelie spune despre ea:

As incadra-o pentru ascultatorii mei la muzica de petrecere. E un blues, deci nicidecum o manea. Sa fiu sincer, am vrut sa filmez la Athenee, la Ateneul Roman, dar mi s-a parut ca-mi doresc prea mult.

3.JPG

Potrivit celor de la News.ro, sala a fost inchiriata pe baza unui contract ca oricare altul, scopul declarat fiind "filmarea unui videoclip cu muzica clasica".

Conform rectorului institutiei, Diana Mos, chiria perceputa a fost de 1.498,53 lei, aceasta reprezentand echivalentul a 333,34 euro, la cursul BNR din ziua respectiva.

2.jpg

Cat despre remuneratia studentilor care au aparut in videoclip, fiecare a primit cate 100 de lei.

Am cantat in videoclip. O colega mi-a spus ca avem un proiect, cateva duble, cadre la Universitatea de Muzica Bucuresti, in data x, in sala Enescu. Am intrebat cati bani, cine va fi solistul. Mi-a spus ca nu stie nimic, nici formatie, nici solist. Pentru un milion de lei. Asta a fost plata, a declarat o studenta.

Razvan Apetrei, muzician roman, pianist si dirijor, Director General al Corului Regal, aflat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, Membru fondator al Cameratei Regale si Presedinte al Asociatiei Studentesti a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, si-a aratat nemultumirea pe pagina lui de Facebook:

Nu credeam sa traiesc sa o vad si pe asta!
Vali Vijelie in sala mare de concerte a Conservatorului, acompaniat de studenti ai institutiei?!?!?
Asta chiar e inadmisibil!
Nu e vorba aici de valoarea muzicala sau de gustul in materie de muzica. E vorba de ceea ce inseamna Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si valorile pe care le promoveaza sau ar trebui sa le promoveze. E extrem de gresita alaturarea asta!

1.jpg

Irinel Anghel, muzicolog, a comentat:

Traim intr-o lume in care amestecurile de toate felurile sunt posibile. Putem sa ne uitam la el poate cu o privire amuzata, ca la o creatie suprarealista, in care o sala de concerte. Destinatia muzicii clasice, ajunge practic decorul, cu orga cu tot, pentru o muzica care se trage din manea, dar nu este propriu-zis o manea.

Vijelia a venit si cu ideea de piesa si cu cea de clip, dupa cum puteti vedea si voi mai jos. Ce parere aveti?1 comentariu

Vali Vijelie a cantat si filmat un clip pe scena Conservatorului, iar asta a trezit revolta printre oameni
dragosh_r0ck
#1 -

:))

cand il vedem si pe Florin?

Florin

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje