Ucraina a castigat marea finala din cadrul Eurovision 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Romania a fost exclusa in acest an din cadrul competitiei muzicale Eurovision, din cauza unor datorii uriase la European Broadcasting Union, iar show-ul nu a fost difuzat de nicio televiziune din tara noastra.

Eurovisio-ul a mers inainte, iar Ucraina a fost desemnata marea castigatoare, dupa cum puteti vedea in clipul de mai jos:

Piesa triumfatoare a fost "1944", interpretata de Jamala, o cantareata de etnie tatara.

Este un rezultat care din nou va aduce acuze de politizare a competitiei artistice. Multi vad in acest rezultat o forma de pedepsire a Rusiei, cu atat mai mult cu cat reprezentantul acestei tari era considerat favorit. S-a clasat, de altfel, pe locul al treilea.

Cantecul "1944" are o mare incarcatura politica si nu este o piesa "tipica" pentru concursul Eurovision - versurile sale contin referiri la Stalin, Peninsula Crimeea si acuzatii de epurare etnica.

1.jpg

Cantecul ucrainean a suparat autoritatile din Rusia, tara care a anexat Peninsula Crimeea, teritoriu ce apartinea Ucrainei, in urma unui referendum controversat, in 2014, in contextul cresterii tensiunilor dintre cele doua state si al razboiului civil din estul Ucrainei.

Textul in engleza al piesei este scris chiar de Jamala, fiind inspirat din amintirile strabunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alaturi de alti circa 240.000 de tatari.

Juriile din tarile participante au acordat cele mai multe puncte pentru Australia (320), Ucraina (211), Franta (148), Malta (137) si Rusia (130). Cele mai putine puncte din partea juriilor le-a primit Germania, doar 1 punct.

Castigatorul a fost desemnat insa in urma votului juriilor de specialitate din 42 de tari, dar si ale voturilor exprimate prin SMS de telespectatorii din tarile participante la Eurovision 2016, cele doua avand fiecare o pondere de 50% in rezultatul final.

2.jpg

Dupa votul juriilor nationale, pe primul loc se afla Australia, insa rezultatul final al concursului Eurovision 2016 a fost decis de voturile telespectatorilor din tarile participante.

Podiumul concursului Eurovision 2016 a fost completat de Australia, care a obtinut 511 puncte, si Rusia, care a primit 491 puncte.

In Romania, nicio televiziune nu a transmis gala finala.

In schimb, pentru prima data in istoria concursului, finala va fi transmisa si in Statele Unite, ocazie cu care, pe scena Eurovision, a fost invitat sa cante Justin Timberlake.

3.JPG

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje