Trupa BUCIUM lansează videoclipul Greuceanu’

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trupa de folk-rock ​BUCIUM​ lansează videoclipul G​reuceanu’,​ piesă inspirată din basmul românesc cu același nume. Este povestea eroului care, după multe încercări potrivnice, eliberează Soarele și Luna, care fuseseră furate de către zmei, și redă astfel oamenilor lumina.

“Nu ne dorim o întoarcere la tradiții și origini, ci doar o înțelegere a lor. Dacă înțelegem mitologia românească, ne putem înțelege și sufletul neamului și ne vom aprecia un pic mai mult. Poate vom relua legătura cu natura, pentru a atinge o armone și un echilibru.”, rezumă membrii trupei mesajul noului material.

În ciuda faptului că depășește 11 minute, ​Greuceanu’​ este piesa care se bucură de cele mai bune reacții în cadrul showurilor live.

Înregistrată de către Alex Pascu, liderul Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei, piesa s-a născut ca urmare a multor improvizații live. Intensitatea este crescendo, pleacă de la piano-pianissimo și ajunge la forte-fortissimo.

Pe viitorul album al trupei va fi inclusă și o variantă de studio a piesei:


Despre trupă:

Trupa ​BUCIUM​ este o trupă de folk-rock ce transpune tradiții, ritmuri și credințe populare, aduse într-o notă contemporană. Stilul lor îmbină elemente are aparțin mai multor genuri muzicale, de la folk și rock progresiv, la ambiental, metal simfonic și tribal.
Numele trupei este simbolic, reprezentând buciumul românesc - un instrument muzical folosit de păstorii români. Așa cum buciumul era folosit pe vremuri la transmiterea unor semnale codificate de luptă, de adunare sau sărbătoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine și basme românești.Despre album:

Albumul “​Live în Codrul Ascuns”​ a fost lansat pe 1 decembrie 2016 și conține variantele live ale pieselor cele mai apreciate de către publicul prezent la concertele Bucium.
Înregistrările au fost făcute de Alex Pascu, care a fost membru Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei Bucium. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, procesul fiind însă întrerupt de momentul #Colectiv.

Forma finală a fost realizată cu ajutorul lui V.O. Pulver, muzician și producător elvețian.

Materialul conține și două bonus tracks ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei Bucium. Adrian a decedat și el în momentul #Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Cele două bonus tracks reprezintă prima și ultima piesă care au fost înregistrate alături de el.

Albumul în forma fizică are un design inedit, format 22x22cm, și conține un compact disc care arată precum un vinil. Deoarece fiecare piesă este o poveste în sine, acestea vin însoțite de câte o ilustrație proprie. Albumului fizic îi corespunde și un cod de download al variantei digitale.

Pentru cei care preferă doar formatul digital - download sau streaming, albumul este distribuit pe ​toate site-urile mari de muzică​.

În această perioadă, membrii trupei se află într-un turneu național de promovare a albumului “Live în Codrul Ascuns”. Prima parte a turneului s-a desfășurat anul trecut, în cluburi din Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Râmnicu-Vâlcea și Craiova. În această primăvară, trupa continuă turneul național și va susține un concert de lansare și în capitală.1 comentariu

Trupa BUCIUM lansează videoclipul Greuceanu’
geowgweoqw
#1 -

diacylglycerol kinase assay
diacylglycerol kinase assay - Creative Proteomics provides comprehensive diacylglycerol targeted lipidomics services from lipid extraction, lipid detection and data analysis for biomedical research institutions, biotechnology and pharmaceutical companies.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje