kaZantip Republic, 3 saptamani de party pe plaja la Marea Neagra, in Ucraina

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
kaZantip Republic, din Ucraina, e unul din cele mai nebune festivaluri de vara, orientat pe rave, tehno si electro. Odata tinut in ramasitele neterminate ale centralei nucleare de la Shkolkine (mica peninsula in peninsula mare Crimeea, la extremitatea careia se afla capul Kazantyp, vezi harta mai jos), pe cand era doar o adunare underground, s-a mutat apoi de cateva ori, pana cand si-a facut tabara stabila undeva pe plajele satului Popovka, aproape de orasul Mirniy, la vreo ora de Simferopol.

Acolo are loc in fiecare vara un megafestival de rave, tehno si electro, intins cateodata pe o luna intreaga, unde se aduna anual cate 150 de mii de oameni ca sa se dezbrace de haine si de inhibitii pe malul Marii Negre.

Daca muzica si petrecerea se intampla mai mult noaptea (fara vreun program anume, DJ-ii vin si stau cat vor... sau cat ii tine publicul acolo), nici ziua nu se sta degeaba: surfing, kitesurfing, inot, sporturi de plaja, de apa, ateliere de arta, freak parade, spectacole, artisti, instalatii... sau pur si simplu leneveala la soare, topless sau textile-free.

 .

In 2010 festivalul de la kaZantip are loc intre 31 iulie si 21 august, si confirmati deocamdata sunt: Carl Cox, Ricardo Villalobos, M.A.N.D.Y, Josh Wink, Stanton Warriors, Loco Dice, Marco Carola, Hybrid, Joel Mull, Meat Katie, Guy Gerber, Raresh, Freestylers, Fergie, Joel Xavier, Cocoon, Get Physical, Toolroom, Poker Flat, Global Underground, Freak'n Chik si altii.

Accesul in republica kaZantip se face cu viza. Nu viza de tara, poti intra in Ucraina fara asa ceva. Viza pentru kaZantip e practic biletul tau de intrare, un card cu care ai acces inauntru si inafara zonei de festival. Costa ~ 100eur pe toata perioada festivalului.

harta
1: kaZantip Republic; 2: peninsula Shkolkine, unde e capul Kazantyp; 3: Simferopol


Cum ajungi acolo:

- Cu avionul pana la Simferopol (din Budapesta, Kiev sau Odessa), apoi inca o ora cu taxiul (~50$, zic ei)
- Cu trenul pana la Evpatoriya (orasul mai mare, putin mai la sud pe liutoral de punctul 1 pe harta), apoi cu autobuzul (3$) sau taxiul (~ 20$)
- Cu masina (de la Galati sunt cam 800km)

Cazare
in satul Popovka sau oraselul Mirniy:
- 10-15$/ zi/persoana, cu dus afara
- 20-30$/ zi/persoana, camera cu dus inauntru si bucatarie
- 50$/ zi/persoana, camera cu aer conditionat, piscina, mic dejun inclus

Detalii despre conduita, cazare si alte informatii utile (inclusiv foto) gasesti pe kazantip.com si kazantip-live.livejournal.com.

Vrei sa stii mai multe despre Ucraina? Citeste pe metropotravel: Ucraina, Kiev, Odessa.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje