Jazz Nouveau continuă seria de concerte din Control cu un line-up de neratat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Jazz Nouveau continuă să exploreze noi teritorii sonore, avându-i  invitați în partea a doua a anului pe Zoe Keating, Kinga Glyk, Henri Texier Hope Quartet, The Bad Plus și KRiSPER.

Foto_The_Bad_Plus.jpg

Pe 18 septembrie Jazz Nouveau deschide toamna cu concertul artistei canadiene Zoe Keating, pentru prima dată în România.

De-a lungul carierei sale, Zoe Keating a colaborat cu o serie artiști renumiți ce-i include pe Imogen Heap, Amanda Palmer, Tears for Fears, DJ Shadow, Dan Hicks, Thomas Dolby, John Vanderslice, Pomplamoose sau Paolo Nutini și a compus muzică pentru balet, teatru, film și radio.

Pe 9 octombrie este rândul altei premiere, instrumentista poloneză Kinga Glyk.

La doar 20 de ani, basista poloneză Kinga Glyk a susținut deja peste 100 de concerte, atât în țara sa de origine, cât și în afara ei. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că artista și-a început cariera de muzician foarte devreme, la numai 12 ani. Primii pași pe scenă i-a făcut ca membră a formației Glyk PIK, din care făceau parte tatăl său, Irek, un apreciat vibrafonist, și fratele artistei, Patrick (tobe).

Astăzi, Kinga Glyk este considerată cea mai bună basistă poloneză, reprezentantă a noii generații, o nouă stea a muzicii jazz și blues europene. Tânăra instrumentistă a colaborat deja cu muzicieni experimentați și cunoscuți, ca Robinson Jnr, Bernard Maseli, Ruth Waldron, Natalia Niemen, Jorgos Skolias, Apostolis Anthimos, Leszek Winder.

Alegerea instrumentistei de a cânta la chitara bass se constituie astăzi într-un punct de atracție în show-urile sale. În opinia artistei, basiștii bărbați dețin mai multă forță pentru a cânta la acest instrument, în timp ce femeile își exprimă mai bine sensibilitatea, în ambele cazuri existând ceva special de oferit din punct de vedere muzical. În ceea ce o privește pe basista Kinga Glyk, calitățile sale deosebite i-au adus nominalizări la categoriile „New Hope”, „Bass Guitar” și „Discovery of the Year” în Jazz Top și Blues Top.

Pe 6 noiembrie este rândul grupului Henri Texier Hope Quartet să urce pe scena Jazz Nouveau.

Figură simbol a unei generaţii dornice să experimenteze, Henri Texier a colaborat cu muzicieni de prestigiu, ca Chet Baker, Donald Byrd, Michel Portal, Jean-Luc Ponty, Louis Sclavis, John Abercrombie, Joe Lovano, sau Aldo Romano. Discografia contrabasistului francez este, de asemenea, impresionantă, numărând până în prezent peste 100 de albume.

Pe 27 noiembrie, The Bad Plus, un alt grup foarte așteptat vine pentru prima dată în România.

The Bad Plus sunt dovada că jazz-ul american mai are încă multe de spus. Cei 3 muzicieni din Minneapolis, Minnesota - Ethan Iverson (pian), Reid Anderson (bass) și Dave King (tobe) sfidează granițele dintre genuri, mizând pe libertatea improvizației.

Trio-ul american combină jazz-ul modern de avangardă cu elemente pop și rock, sau mixează cu succes sensibilitatea jazz-ului post-60's cu indie rock, reușind să câștige astfel, de-a lungul timpului, aprecierea criticilor de specialitate, dar și un număr impresionant de fani în întreaga lume.
The Bad Plus au lansat până în prezent nu mai puțin de 11 albume de studio și 2 albume live, trio-ul continuând să evolueze odată cu fiecare album. Creativitatea, sound-ul particular, calitatea excepțională a concertelor, dar și abilitatea celor trei muzicieni de a deconstrui piese celebre din zonele Pop/Rock și R&B, explorându-le formele muzicale prin forța interpretativă a jazz-ului, sunt punctele forte ce au adus popularitate și faimă trio-ului american.

Pe 4 decembrie este rândul grupului românesc  KRiSPER să urce pe scena Jazz Nouveau.

Una dintre cele mai recente formule de jazz fusion de pe scena din București, KRiSPER a apărut din dorința membrilor ARCUS TRIO de a explora noi posibilități de structurare a pieselor și de a ajunge la un sound mai agresiv, care combină impulsiv straturi de jazz, rock și pop.

Program

18 septembrie-Zoe Keating
9 octombrie-Kinga Glyk
6 noiembrie-Henri Texier Hope Quartet
27 noiembrie-The Bad Plus
4 decembrie-KRiSPER

Concertele au loc în Control Club și încep la ora 20’00.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.
Biletele se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro
|Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

---
  
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Până acum, la Jazz Nouveau au concertat  Tatran, Erik Friedlander, Bugge Wesseltoft, Dans Dans, Nitai Hershkovits, Elias Nardi, Bill Laurance, Marc Ribot, Rotem Sivan,  Binker & Moses.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje