Festivalul de muzica SoNoRo va avea loc la final de octombrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi.

Programul editiei 2014 cuprinde concerte inspirate de poduri renumite ale lumii: Pont Neuf din Paris, Podul Nevsky din Sankt Petersburg, Podul Radetzkzy din Viena, Brooklyn Bridge sau Westminster Bridge din Londra.

Concertele tematice vor fi completate de o seara poetica cu Cvartetul Tarkovsky al pianistului de jazz  François Couturier, alaturi de Andrei Tarkovski junior, fiul cunoscutului regizor rus, de o Gipsy Night de exceptie cu celebrul violonist maghiar Roby Lakatos si band-ul sau din Bruxelles, la Palatul Bragadiru, de o intalnire cu Bruno Monsaingeon, cel mai important regizor de documentare despre lumea muzicala a secolului XX, si de multe alte surprize.

Muzicieni precum violonistii Vilde Frang, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky sau Daniel Rowland, violistul Vladimir Mendelssohn sau violoncelistii Nicolas Altstaedt sau Anja Lechner sunt doar cateva dintre numele sonore ale celor peste 35 de artisti care vor incanta publicul la Bucuresti, Cluj sau Iasi.

Pentru prima data in istoria festivalului, anul acesta SoNoRo se lanseaza in afara Romaniei, printr-un concert extraordinar, organizat pe 22 octombrie, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, in renumita sala Mozart din Konzerthaus din Viena. Mezzosoprana Ruxandra Donose si Ansamblul Raro vor interpreta capodopere de Gabriel Fauré si George Enescu.

Biletele si abonamentele pentru concertele din Bucuresti sunt disponibile prin reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, si librariile Humanitas.

In acelasi context, este de amintit si initiativa SoNoRo Conac, desfasurata in perioada august-septembrie 2014. SoNoRo Conac este copilul nomad al Festivalului SoNoRo si are ca obiectiv aducerea in atentie a muzicii de camera in cladiri de patrimoniu din toata tara, restaurate recent.

Astfel, initiativa a debutat la Conacul Apafi din Mures si a continuat cu concerte la Biserica Neagra din Brasov, la Conacul Ghyka de la Cotesti si la Casa Monteoru din Bucuresti.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje