Concert Binker & Moses la Jazz Nouveau pe 19 iunie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Binker & Moses concertează pentru prima dată în România pe 19 iunie în Control Club la Jazz Nouveau.

Binker & Moses sunt un duo britanic atipic, saxofon-tobe, și vin din avangarda jazz-ului londonez. Muzica lor, alternând grime cu hip-hop și dance music, a reușit  în numai 2 ani să câștige loialitatea publicului tânăr. Show-urile hipnotice și intense ale celor doi muzicieni au culminat, la sfârșitul anului trecut, cu un turneu în Marea Britanie, alături de trio-ul american The Bad Plus.

88587ae3-46d0-4a56-ab96-97305aa3a10c.jpg

Binker Golding și Moses Boyd înregistrează în 2015 primul lor album Dem Ones care, deși se află pe teritoriul free jazz, e construit pe o structură rigidă, demonstrând că doar două instrumente pot realiza, prin creativitatea celor doi instrumentiști, un jazz curat, veritabil, care poate fi la fel de actual și incitant azi, precum era cel cântat cândva de Miles Davis, Dizzy Gillespie, Bud Powell sau John Coltrane. Dem Ones a fost înregistrat live, numai cu echipament analog, într-o singură zi, în Mark Ronson’s Zeling Studio, pentru Gearbox Records. Inovator și retro în același timp, albumul de debut al englezilor a obținut importantul premiu MOBO pentru Best Jazz Act, precum și nominalizări pentru Breakthrough Act și Jazz Act of The Year, la Jazz FM Awards 2016.

Binkerandmoses2.jpg

Pe 2 iunie 2017 Binker & Moses își lansează pe dublu vinyl cel de-al doilea album Journey to the Mountain of Forever. Ca și Dem Ones, și acesta a fost înregistrat în întregime live, direct într-un 1960’s Studer C37 1/4” tape machine, rezultând mai mult de 5 ore de muzică! Journey to the Mountain of Forever  este un album – poveste, în care călătorim alături de Binker & Moses într-un timp fantastic, pe un tărâm necunoscut, întâlnind în cale șamani, pe marele Besbunu, diverse triburi, monștri și personaje  a căror lume fără limite ne atrage prin ritualuri, elixire și muzică.

Pe 19 iunie la Jazz Nouveau în Control Club ne convingem că show-urile britanicilor sunt întotdeauna un exemplu de muzicalitate extremă, atât de reușite și complete, încât uiți cu ușurință că nu asculți o formație întreagă, ci doar un duo, saxofon tenor – tobe, Binker & Moses.

Concertul are loc pe 19 iunie, la ora 20’00. Accesul se face de la ora 19’30.

Biletele costă 35 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz NouveauNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje