Cantus Mundi București Fest: peste 20 de mari artiști vor cânta alături de 1500 de copii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cantus Mundi București Fest este cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică.

Între 2 și 5 august, pe scena amplasată Romexpo își vor da întâlnire artiști de renume ai muzicii clasice, pop, rock și folk, care vor cânta alături de peste 1500 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi și de la atelierle Școlii de Vară Cantus Mundi, oferindu-le oportunitatea de a-și întâlni idolii și de a a performa alături de aceștia.

„Sărbătorim 55 de ani de existență neîntreruptă a celui mai important cor românesc și 100 de ani de la nașterea țării noastre. Punctăm aceste două mari momente prin vocile a mii de copii și prin prezența unor nume importante care vin în sprijinul educației corale românești. Cantus Mundi București Fest este, de la distanță, cel mai important semnal pe care o instituție de cultură îl dă educației, este un impuls dat copiilor care trebuie sa se apropie de cultură și, mai ales, este punctarea a 55 de ani de reprezentare culturală neîntreruptă a României, în toată lumea! La mulți ani!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.


Foto: Andra Aron

Pe 2 august, la ora 20:00, Cantus Mundi București Fest se va deschide cu un concert extraordinar de muzică clasică, dedicat aniversării a 55 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. Alături de celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, vor urca pe scenă soprana Felicia Filip, tenorul Teodor Ilincăi, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareț și Ansamblul Codex. Lor li se vor alătura peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor cânta împreună sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin, Director de Onoare al Programului Național Cantus Mundi.

„Programul Cantus Mundi, unul dintre cele mai importante proiecte de gen din Europa, are ca obiectiv integrarea socială a copiilor. Caracteristica sa este folosirea limbajului muzical ca formă de comunicare. Cântatul împreună duce la depășirea barierelor legate de apartenență etnică, transcende diversitatea categoriilor sociale sau economice și favorizează cunoașterea și acceptarea acestor diferențe. Nu întâmplător, Cantus Mundi București Fest este un festival cu o mare varietate de manifestări muzicale, unde copii din toată România își vor putea întâlni idolii și cânta alături de ei. Vor învăța astfel că visurile pot deveni realitate și că muzica îi poate uni. Cantus Mundi București Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al speranței si al bucuriei”, a spus dirijorul Ion Marin, Directorul de Onoare al Programului Național Cantus Mundi.

Următoarele trei seri ale festivalului vor fi dedicate muzicii pop, rock și folk. Publicul va avea ocazia să îi asculte și să cânte împreună cu Smiley, Feli, Emeric Imre și Zoia Alecu (în 3 august), cu Mircea Baniciu și trupele Vunk, Voltaj și Taxi (în 4 august) și cu Ducu Bertzi Band, Alexandra Ușurelu, Irina Sârbu Zoli TOTH Project și Horia Brenciu în 5 august. Și în aceste seri pe scenă vor urca peste 1100 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor interepreta împreună cu artiștii invitați cele mai cunoscute melodii pop, rock și folk.

Cantus Mundi București Fest înseamnă 4 zile de distracție pentru copii și familiile lor. În fiecare zi, între orele 16:00 și 19:00, cei mici sunt așteptați cu o mulțime de activități dedicate lor: face-painting, piscină cu bile, turn de escaladă, carusel, expoziții, tatuaje, karaoke, bătaie cu apă și multe alte surprize. În zona Follow Me, copiii vor avea la dispoziție 5 scene pe care vor putea cânta și experimenta muzica și ritmul în diverse forme, testând, totodată, diferite instrumente muzicale.

Intrarea la Cantus Mundi București Fest este liberă.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje