The Legendary Pink Dots la Alt.Ctrl Fest 2010

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Metropotamul s-a facut pink de fericire auzind acum ceva vreme ca revin la Bucuresti The Legendary Pink Dots, o trupa cu adevarat legendara in istoria muzicii, in ciuda atitudinii si perceptiei non-mainstream, care a influentat multe trupe in cei 30 de ani de cariera (s-au infiintat in 1980), aniversati anul aceasta printr-un mic turneu european, in cadrul caruia vor ajunge la Cluj, pe 14 aprilie, in Roland Garros si la Bucuresti pe 15, in Control.

Stilul lor e destul de greu de caracterizat, si pentru ca in cele peste 40 de albume au inovat fara incetare, cel mai la indemana termen pentru a-i caracteriza fiind "experimental". Astfel, LPD s-ar incadra in categoriile rock experimental, post punk, psihedelic si nu in ultimul rand industrial si noise.

 .

Metropotamul a avut ocazia sa-i vada pe Edward Ka-Spel, Phil - The Silverman - Knight si pe Niels van Hoorn in primavara anului trecut, tot in Control, si va marturiseste ca a fost o aparitie rara, o reprezentatie live de o putere a expresiei scenice care iti zbarlea simturile. Citeste aici cum a fost la LPD in 2009. Foto aici.

The Legendary Pink Dots The Legendary Pink Dots

In deschidere va canta Shelby Cinca, membru fondator si vocal al trupei Frodus (spazzcore, 1993-1999), destramata si reintrupata mai apoi, in 1999, in The Cassettes ("vaudeville steam-punk"). Shelby a mai colaborat o scurta perioada (2002-2005), numita Decahedron (post-punk, post-hardcore) cu Joe Lally de la Fugazi, pe care il veti putea vedea ziua urmatoare, tot in Control. Poate stiti, poate nu, Shelby este de origine romana, nascut la Bucuresti: Serban-Alex Cinca.

 .

f

Concertul The Legendary Pink Dots face parte din evenimentele care au loc la Control in perioada 13-16 aprilie sub titlul de Alt.Ctrl Fest 2010, la care veti vedea:

13 apr - Ken Vandermark & Paal Nilssen Love
14 apr  - Blurt
15 apr - The Legendary Pink Dots - 30th Anniversary Tour, care pe 14 aprilie vor canta si la Cluj, la Roland Garros.
16 apr  - Joe Lally (of Fugazi), The Mono Jacks

Biletele la concertul LPD costa 30 de lei si sunt disponibile la club. Detalii despre preturile biletelor la celelalte concerte din Alt.Ctrl Fest 2010 gasiti aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje