Soundgarden, iar impreuna dupa 12 ani?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Scopul si durata reuniunii sau chiar forma ei sunt inca necunoscute la adresa. Tot ce exista "concret" despre aceasta reintalnire a celor de la Soundgarden este... un tweet. Mai precis afirmatia lui Chris Cornell de pe contul sau de twitter (de pe 31 decembrie 2009), in care spunea doar atat:  The 12 year break is over & school is back in session. Sign up now. Knights of the Soundtable ride again! www.soundgardenworld.com.

Mai mult de atat, exista si niste zvonuri lansate de acelasi Cornell anul trecut, cand a povestit celor de la revista Rolling Stone ca se gandeau sa scoata un album de B-sides.

"Am vorbit numai despre ideea alcatuirii unui album de B-sides si poate un box set cu piese vechi nelansate pana acum. Despre asta am vorbit inca de acum 10 ani, insa simtim ca ar fi momentul potrivit pentru asta, avem multi fani care abia ne descopera muzica si cred ca mesajul trupei a fost ignorat in ultima vreme de casa de discuri, asa ca am decis sa ne adunam si sa lucram la ideea asta" (citat de aici).

Sanse de turneu? Se pare ca nu; cel putin anul trecut ele au fost dezmintite de Cornell. Pe de alta parte acum cativa ani, intr-un interviu, a fost foarte reticent in legatura cu orice posibilitate a re-apropierii membrilor trupei. Dupa cat se pare, lucrurile s-au schimbat.Trupa Soundgarden, formata in 1984, s-a destramat in 1997, dupa o cariera cu 5 albume de studio si 2 premii Grammy pentru Black Hole Sun si Spoonman. In ultimii 12 ani fiecare membru a mers pe drumul sau:

Chris Cornell a urmat o cariera solo pana in 2000, cand s-a alaturat celor 3 recent dezmembrati de la Rage Against the Machine - Tom Morello, Tim Commerford si Brad Wilk, formand trupa Audioslave. A plecat si de acolo in 2007, cand si-a reluat cariera solo, iar ultimul album -Scream- a fost produs (spre dezamagirea fanilor) de Timbaland, drept pentru care cotatia lui Cornell a mai scazut inca un pic (vezi aici cateva video-uri solo).

Chitaristul Kim Thayil a lucrat la alte trei proiecte, cu care a scos cate un album: No WTO Combo, Probot si Sunn O))) / Boris, basistul Ben Shepherd a colaborat cu Hater si Wellwater Conspiracy, apoi cu Mark Lanegan, iar tobarul Matt Cameron a fost la Pearl Jam din 1998 incoace.

Pearl Jam sunt in turneu vara asta si canta si prin Europa (datele turneului aici), iar indisponibilitatea lui Cameron ar fi si motivul (speculat) pentru care nu se aude deocamdata nimic despre posibile reprezentatii live Soundgarden, dar le puteti urmari in viitor activitatea pe www.soundgardenworld.com... cand va exista ceva activitate acolo, adica. Il puteti urmari si pe Cornell pe twitter si de asemenea puteti citi si noutatile pe www.chriscornell.com.

soundgarden


1 comentariu

Soundgarden, iar impreuna dupa 12 ani?
Cristi
#1 -

subiect

oh, ce veste buna ar fi.
dupa alice in chains, cu un album nou formidabil, sint convins ca si noul soundgarden va fi super.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje