REM s-au despartit

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

REM s-au despartit dupa 31 de ani de cariera.

Formatia, considerata una dintre cele mai importante si mai de succes grupuri de alternative, a anuntat decizia ieri, pe siteul oficial.

REM_new.jpg

"Tuturor fanilor si prietenilor: Toti din trupa REM, ca prieteni si colaboratori de o viata, am decis sa ne despartim. Ne retragem cu un sentiment profund de multumire, de finalitate si de surprindere in fata a tot ceea ce am reusit sa realizam. Tuturor celor care au fost atinsi de muzica nostra, multumim ca ne-ati ascultat!"

Fiecare membru a facut cate o declaratie separata. Vocalul Michael Stipe a spus ca impreuna, REM au creat ceva extraordinar si ca decizia de a se desparti nu a fost una usoara, dar ca orice lucru are un final

Chitaristul Peter Buck a adaugat ca cel mai grozav lucru din cariera lor a fost faptul ca muzica REM a insemnat atat de mult pentru fani cat a insemnat si pentru membri formatiei. Buck a mai spus ca, desi REM nu mai exista, membrii sunt si vor ramane foarte buni prieteni.

Basistul Mike Mills a concluzionat ca, dupa ultimul album si colectia de hituri, au realizat ca ultimele inregistrari vin ca un final natural al colaborarii de 31 de ani. In spatele despartirii nu au existat tensiuni in formatie, certuri sau avocati.

REM s-au format in Athens, Georgia in 1980. Bateristul fondator, Bill Berry, a plecat din trupa in 1997, dupa ce cu doi ani inainte suferise un anevrism cerebral, si nu a fost niciodata inlocuit oficial. Timp de trei decenii, formatia a ajutat la definirea genurilor college rock, alternative si indie. Pe masura ce au devenit mai cunoscuti, au vandut milioane de albume si au influentat generatii de muzicieni. Au lansat 15 albume de studio, ultimul fiind Collapse Into Now, lansat anul acesta.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje