Placebo a lansat albumul Loud like Love - interviu si detalii despre piese

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Placebo a lansat albumul Loud Like Love in septembrie 2013. Cel de-al 7-lea album din istoria trupei reprezinta prima colaborare cu Universal.

Cu baietii de la Placebo am avut mereu o relatie mai speciala. Am mers la cele 3 concerte din Bucuresti, am cantat si am dansat alaturi de ei, le-am cumparat albumele si le-am ascultat unele piese pe repeat.

Trupa a avut ultimul concert in Bucuresti in august 2012 (citeste cronica). Ne-au promis ca vor reveni si cum nu ne mai saturam de ei, ii asteptam inapoi pe scena in 2014.


Sursa foto

Albumele lansate pana acum de Placebo:

  • Placebo (1996)
  • Without you i'm nothing (1998)
  • Black Market Music (2000)
  • Sleeping with Ghosts (2003)
  • Meds (2006)
  • Battle for the sun (2009)
  • Loud like love (2013)

Noi am ascultat cele 10 piese pe de ultimul album: Loud like Love, Scene of the crime, Too many friends, Hold on to me, Rob the Bank, A Million little pieces, Exit Wounds, Purify, Begin the end, Bosco si ne declaram multumiti. Se pare ca au revenit la soundul care i-a consacrat si pe care l-am simtit cel mai intens pe albumele Sleeping with Ghosts sau Black Market Music.

Albumul din 2014 se diferentiaza de celelalte prin influentele electronice. Piesele sunt adevarate povesti, cantate cu emotie si impregnate de timbrul vocal unic al solistului Brian Molko.


Sursa foto

Steve Forrest, tobosarul sarmant si tatuat a povestit mai multe despre acest album, in cadrul unui interviu pentru Music Feed. Am selectat si am tradus special pentru voi o parte din interviu. Daca doriti sa il cititi integral, in limba engleza, il gasiti aici.

Albumul Loud like love are un parcurs destul de emotional cu o multime de povesti despre relatii. Care a fost sursa de inspiratie?

Cred ca totul s-a nascut, de fapt, pentru ca am fost sinceri unii cu altii. Cu totii am tras de noi, ne-am impins limitele ca sa exploram noi teritorii. Ca tobosar, am fost destul de incapatanat in ceea ce privestea partea electronica. Nu voiam sa cant cu loopuri si tot felul de sounduri din aparate. A fost frustrant, dar poate tocmai de aceea au aparut tot felul de sclipiri intre noi, atunci cand inregistram.

Cred ca Loud like Love este un album unic, unul cum trupa nu a mai lansat vreodata. Daca il asculti cap-coada, suna foarte eclectic.


Sursa foto 1, 2

Am auzit ca Brian Molko a folosit niste drafturi pe care le-a compus pentru un proiect solo. Cum a afectat asta procesul creativ?

Pana la urma, am folost 3 dintre acele drafturi. Am ajuns, la un moment dat, intr-un situatie dificila: nu mai aveam piese si nu mai puteam compune. Asa ca Brian le-a adus si ne-a zis: Uite melodiile astea. Le-am luat, le-am deconstruit si apoi le-am creat in stilul Placebo.

Cel mai mult ne-am chinuit la Too Many Friends.

Care sunt piesele la care ai lucrat cu cel mai mare elan?

Loud like Love, iar ironia e ca piesa care a dat titlul albumului este prima pe care am compus-o. Am terminat-o intr-o singura noapte.

Tobosarul Steve Forrest a concluzionat: We work really well together; if a song needs to be made, we make it happen.

Intre timp, daca vreti sa cumparati albumul - puteti face comanda pe Amazon (9.7 dolari, fara taxe). Puteti asculta toate piesele aici.

Si, cum fiecare se va atasa de o anumita piesa de pe album, incheiem cu preferata noastra - Begin the end si asteptam sa ne povestiti, in comentarii, care e piesa voastra preferata de pe albumul Loud like Love.

Sursa thumb
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje