Dark Bombastic Evening anunta lineup-ul pentru editia 2010

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ne-a placut prima editie Dark Bombastic Evening de anul trecut din Silver Church si ne bucuram sa va anuntam ca se va tine si a doua, pentru ca lucrurile bune trebuie repetate, iar DBE isi contureaza incet-incet traditie de festival neofolk. Poate ca de asemenea, pe masura ce ii va creste popularitatea, va iesi din sala si din decembrie si se va muta in aer liber intr-un weekend de "vara indiana". Ne-ar placea si mai mult asa.

Daca la prima editie i-am ascultat pe Spiritual Front, Rome, Ordo Rosarius Equilibrio, Triarii, Of the Wand and the Moon, TriORE, Cascadeur, intr-o lunga si obositoare seara de peste 7 ore de muzica, a doua editie va avea loc [nota metropotamului: yes!! in doua zile separate!] in zilele 10-11 decembrie 2010, tot la Silver Church, si sunt anuntate 10 trupe, dintre care stim in acest moment vreo 8:


Seventh Harmonic (Suedia / UK), neoclasic, dark symphonic, an de formare: '99. Prin 2004 cele doua membre fondatoare au plecat la Sol Invictus, iar trupa s-a reinfiintat in jurul vocalistei Ann-Mari Thim de la Arcana.
http://www.myspace.com/seventhharmonic

Irfan (Bulgaria), ethereal, neofolk, an de formare: 2001. Pe langa vocile feminine astrale si coralele barbatesti, efectul mistic-medieval mai este dat si de instrumentatia traditionala veche si instrumentele de percutie orientale.
http://www.myspace.com/irfantheband

 .

Dirty Granny Tales (Grecia) spun povesti pe care nici o bunicuta nu le-ar spune, de un fantastic sumbru, cu marionete care fac oamenii sa danseze, coregrafii lugubre, cu muzica de pian, mandolina, xilofon si chitara. Genuri: experimental, dark cabaret, gotic, atmosferic
http://www.myspace.com/dirtygrannytales

Sol Invictus (UK), aka Tony Wakeford, ex Death in June, care a fondat trupa si a cantat cu multi muzicieni, inclusiv cei de la Seventh Harmonic. Gen: folk noir, neofolk sau, in cuvintele lui Wakeford, "a cabaret band from Hell for the fin-de-siècle".
http://www.myspace.com/solinvictushq

 .

Naevus (UK) Gen: neofolk, dark folk. Trupa formata in '98 de Lloyd James, care mai face muzica si singur, sub numele de Retarder, si cu altii: Lark Blames si Man Eat Man Eat Man.
http://www.myspace.com/naevus

Desiderii Marginis (Suedia), fondat in 1993 ca proiect solo al  lui Johan Levin, pentru a scoate la lumina piese care nu se asortau cu trupa lui de atunci, The wounded meadow. Gen: dark ambient, neofolk
http://www.myspace.com/desiderii

 .

Arcana (Suedia), . De data asta vor fi in numar de 7, vor canta impreuna cu Johan Levin (Desiderii Marginis), Núria Luis si Sergio Gamez Martinez (Narsilion). Genuri: dark ambient, darkwave, ethereal, neoclasic
http://www.myspace.com/peterbjargo

Ataraxia (Italia) aduc pe scena fantezii mitologice, contemplatii onirice si elegii romantice, inspirati de muzica celtica si de imagistica pagana mediteraneana, iar in albumul din 2006, Paris Spleen, au experimentat si cu dark cabaret (impreuna cu Madame Bistouri si CircuZ KumP). Genuri: neofolk, ethereal, medieval.
http://www.myspace.com/histrionia

 .

Pe site-ul festivalului, darkbombasticevening.com, gasiti mai multe detalii despre fiecare trupa in parte si fotografii. De asemenea gasiti acolo si povesti de la prima editie si chiar si un forum.

Vom reveni cu update-uri pe masura ce se vor mai confirma trupe si se vor anunta alte detalii despre Dark Bombastic Evening editia a 2-aNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje