Brendan Perry (Dead Can Dance) in concert la Bucuresti pe 29 martie 2010

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
bp
Incepem saptamana cu o veste buna. Pe 29 martie se anunta la Sala Palatului o seara cu Brendan Perry, jumatatea Lisei Gerrard din grupul Dead Can Dance.

Brendan urmeaza cariera solo de prin 1999, cand a scos albumul Eye of the Hunter, iar anul trecut ar fi trebuit sa vada lumina zilei noul album, Ark. Pe site-ul sau a anuntat in noiembrie 2009 ca albumul este in sfarsit gata si ca in martie 2010 va incepe un turneu, insotit de Peter Murphy, vocalul de la Bauhaus. La Bucuresti va ajunge pe 29 martie.

Biletele pentru acest spectacol vor fi disponibile online la MyTicket.ro (aici se pot deja cumpara), Eventim.ro, blt.ro, in retelele Diverta, Germanos, librariile Carturesti, magazinele Vodafone si Sala Palatului putand fi procurate la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia in sala:
- 55, 80, 100, 120 si 140 lei, pana la data de 21 februarie;
- 70, 100, 120, 140 si 160 lei in perioada 22 februarie – 29 martie 2010.

Un eveniment One Event.

Despre noul album Ark Brendan vorbeste pe site-ul ark.brendan-perry.com:

Ark nu este un album-concept in sensul traditional al cuvantului, mai degraba o serie de observatii si comentarii asupra conditiei umane.

Nu se poate subestima influenta pe care au avut-o in procesul de creare a acestui album faptul ca am trait si am lucrat aproape izolat. [...] Unul dintre paradoxurile vietii moderne este ca avem impresia ca suntem conectati si ca ne aflam in miezul comunicarii, in ciuda faptului ca de cele mai multe ori suntem separati fizic si foarte departe unii de ceilalti.

Spre deosebire de albumul anterior, Eye of the Hunter, in care se aud chitari live, bass-uri, tobe, practic toata partea instrumentala de pe Ark provine din librarii de sample-uri si sintetizatoare.

A fost o decizie asumata si creativa din partea mea, pentru ca am vrut sa insuflu muzicii o sonoritate electronica neutra, care va oglindi in schimb o lume in care suntem din ce in ce mai dependenti de masini care sa faca lucrurile in locul nostru. [...]

Ark seamana mai mult cu muzica pe care am compus-o pentru Dead Can Dance decat anteriorul meu album solo, si chiar contine doua piese, Babylon si Crescent, care au fost initial compuse pentru turneul cu ocazia reuniunii Dead Can Dance in 2005.

The Bogus Man, This Boy si Babylon formeaza in cadrul albumului o trilogie centrala care exploreaza subiectele coruptiei politice si conflictelor armate, care apar si azi din exploatarea religioasa si neo-coloniala. (citatul complet in engleza aici)


3 comentarii

Brendan Perry (Dead Can Dance) in concert la Bucuresti pe 29 martie 2010
Azazel Intunecatul
#1 -

Comentariu nou

Dar cronică la concert nu servim?!..

Brendan Perry (Dead Can Dance) in concert la Bucuresti pe 29 martie 2010
Cristina
#2 -

Comentariu nou
Din pacate de data asta n-am reusit sa ajungem :-( *metropotamul scoate batistuta gigantica si isi sterge o lacrima, pentru ca deja i-au spus multi prieteni ca a fost un concert extraordinar.
Brendan Perry (Dead Can Dance) in concert la Bucuresti pe 29 martie 2010
Azazel Intunecatul
#3 -

Comentariu nou

Sacrilegiu!! Sper să ai o scuză bună. Nu mai ieşim cu tine la băut dacă nu ai.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje