Trupa Velosonics lanseaza album nou: Roundhouse - "Fiecare piesa este despre o perioada din viata omului"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand o trupa tanara scoate un prim material cu un producator prestigios precum Adam Whittaker, atrage atentia. S-a intamplat cu Velosonics, trupa bucuresteana care se afla la primul album: Roundhouse.

Am avut ocazia sa ascultam cele 10 piese in premiera si ne declaram incantati de soundul rock'n'roll, indie, pop pe alocuri - dar, mai presus de toate, de povestea din spatele melodiilor. De aceea am stat de vorba cu trupa si am aprofundat Roundhouse-ul.

Si, daca sunteti curiosi cum suna live, Velosonicsii vor avea concert in B52 joi, 16 octombrie, de la ora 21:00 si vor canta melodiile de pe noul album.

Cele 10 piese de pe Roundhouse: Dices, Paris Syndrome, Hope to call, Links, Confusion Mind, 1929, Hard Game, Memories Replaced, Changes, Open Eyes.

Albumul va aparea 1 saptamana exclusiv pe deezer, incepand cu 15 octombrie, apoi pe principalele canale de distributie: google play, iTunes, iar la finalul lunii pe rafturile de la Carturesti.

Trupa Velosonics este formata din Adrian Spier - voce, Andrei Niculescu - chitara, Marius Acsîntoaie - chitara, Flavius Prelipcean - bass, Cristian Prihotcă - tobe.

Andrei Niculescu (chitara): "Fiecare piesa este despre o perioada din viata omului. Initial voiam sa facem un album concept, aveam tot felul de idei. Pana la urma a iesit un album semi-concept. Roundhouse este de pe vremea locomotivelor cu aburi este o cladire mare si rotunda unde ajung zeci de sine de tren.

Si pentru ca locomotivele pe vremea aia nu puteau da cu spatele, mergeau doar inainte (ceea ce e o idee misto in sine), trebuia sa ai asemenea cladiri care aveau un mare platan circular in mijloc. Locomotivele se puneau pe platanul care pivota pana ajungea la sina care trebuie pentru a-si continua drumul.

Si tot designul albumului este pe ideea de sine de tren, piesele apar pe album ca niste statii in "trenul vietii". Si se intersecteaza intre ele si o iau in toate directiile. Sunt piese despre copilarie, tinerete, dragoste, maturitate."


Producatorul Adam Whittaker si...amplificatoarele sale

Adi Spier (solist): "As putea spune cum l-am cunoscut pe Adam Whittaker, dar ar fi prea plictisitor. Mult mai important este sa inteleaga orice iubitor de muzica ce este un producator si de ce este atat de important. Cand l-am intrebat pe Adam raspunsul a venit instant.

"A producer is a dying breed that has earned it's worth through endless hours of paying attention, learning, making the mistakes you have yet to make, learning a craft in the old world now dying before our eyes, whether arranging a string quartet or stopping an overdose in a shower cubicle in the name of rock & roll. Important because we aren't you, and able to be your enemy, be objective, push you, be the whipping boy when all goes wrong, and help you to make a far better record than your ego would by itself."

Pe romaneste: orice formatie in tara asta trebuie sa inteleaga ca probabil 98% din formatiile pe care le-au ascultat ei acum si in trecut, au avut un producator…si unul bun. Incet incet lumea intelege. Incet-incet facem si noi treaba cum trebuie."
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje