La o bere cu trupa VELOSONICS intr-un interviu-oracol: "Limba romana e un shortcut catre creier"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un capricorn, un taur, o balanta, un geaman, o fecioara si o sagetatoare stateau la niste beri, in oras, si vorbeau despre muzica, arta, peripetii de la concerte, vise dubioase, Glastonbury, supa quatro formaggi si vegetarieni.

Nu e inceputul unui banc, este un extras din intalnirea cu trupa Velosonics din Bucuresti. Plictisiti de interviurile via mail si de imposibilitatea de a vedea si de a simti chimia sau tensiunea intre membrii unei trupe, i-am scos la o bere si ne-am testat reciproc, plimband balonul de la unul la altul.

Si-au lansat albumul Roundhouse, produs de talentatul Adam Whittaker, au deja 3 clipuri la activ si concerte prin tara.

Inainte de orice, sa facem cunostinta, ca intr-un oracol de 2015.


De la stanga la dreapta: Bop, Flavius, Adi, Andrei; in spate la tobe Cristi

VELOSONICS. In ordinea in care au ajuns in carciuma:

Adrian - Le Capricorn - fostul fotbalist artist cu flow - voce

Andrei - Le Taurus - da, tot el e si cu editura Niculescu - chitara

Flavius - Fecioara - enciclopedia trupei - bass

Bop - Gemeni, 2 persoane intr-una singura. Ambele amuzante. - chitara

Cristian - Balanta. A ajuns ultimul, dar a tras concluziile. - tobe

Interviul nu a inceput prin muzica, ci prin Doamne, ce zi ciudata a fost azi. Iar apoi concluzia a fost trasa de solist, Adi Spier: Fetele sunt mai frumoase la metrou.

Dezvaluirile continua, inainte sa imi sorb prima gura din ciocolata calda.

    Cand ne-am intalnit aveam toti prietene, acum suntem toti single.

Cei patru (Cristi nu ajunsese inca) arata ca o gasca veche din liceu care se simte bine impreuna. S-au gasit in 6 luni; mai intai Adi si Andrei care studiau la Politehnica FILS Germana, care au inceput sa lucreze drafturi de melodii. "Au urmat o groaza de baieti", rade Niculescu si pana la urma s-au stabilizat cu Flavius, Bop si Cristi.

Si povestea tobosarului include niste peripetii caci a venit la auditie in locul unui prieten care a contramandat in ultima clipa si l-a rugat pe el sa se prezinte.

Flow-ul creste, peripetiile de la concert apar in discutie fara ca cineva sa intrebe ceva. Periodic, Flavius intervine cu totul felul de funfacts despre Hitler, stiinta sau tehnica - El e enciclopedia trupei, spun baietii.

Cluj: Domestos si Violul

Cand au mers sa cante la Cluj, s-a produs o separare, in sensul ca fiecare a luat-o pe alt drum dupa concert: unul dupa odihna, altul dupa shaorma, celalalt dupa alcool sau dupa o masa de fussball.

Asa se face ca Bop cel alcoolizat a ajuns in spatele unui bar scos din uz, dandu-se drept barman si incercand sa le serveasca pe niste domnisoare. Fetele au intrat in joc si i-au cerut ceva de baut.

Negasind nimic, a scos un...Domestos dintr-un colt si a inceput sa le stropeasca. Episodul a durat atat de mult, incat bluza neagra a uneia din ele...a devenit alba cu picatele negre. The Domestos are back in Cluj.

Epopeea continua, caci de dimineata Flavius si Cristi s-au dus la micul dejun unde au fost intampinati de 2 politisti "si unul care semana cu un peste, dar s-a dovedit a fi...inspectorul". Flavius era intr-un maieu, nebarbierit, cu tatuajele la vedere, fara ochelarii de intelectual. "Vrem sa vorbim putin cu tine. Ce ai facut azi noapte?"

Flavius, panicat si confuz, le-a povestit cum a mers dupa shaorma, apoi s-a dus la culcare. Singur? Da, singur. Moment in care apare o fatuca, adusa de inspectorul care arata ca un peste: Ia zi, il cunosti? El te-a violat?

Muzica si clipuri

Melodiile de pe albumul Roundhouse au fost compuse la munte, la Poiana Tapului, unde s-au refugiat pentru o luna.

O luna? Dar voi nu aveti joburi?

Adi lucreaza la Microsoft, Andrei la editura care ii poarta numele - Niculescu, ceilalti se dedica muzicii. Bop a terminat Scoala de Televiziune, Flavius a facut Medicina Veterinara si Biologie.

Bottom line: si-au permis sa stea o luna sa compuna si sa traiasca boem. Adi le gatea o mancare delicioasa vegetariana, caci traieste asa de ani buni. Niculescu a ajuns cu cateva zile intarziere "ca un rasarit superb, caci a adus carnati si salam", rad baietii. "Dupa atatea verzituri, care apropo au fost delicioase, Adi, simteam nevoia de niste carne!"

Au iesit 20 de piese, din care au selectat 10 pe care le-au trimis producatorului Adam Whittaker (UK), cel care a mai colaborat cu Grimus, OCS, Aeon Blank, The Amsterdams.

Iar acum vor sa compuna melodii cu versuri in limba romana pentru ca "limba romana iti da voie sa te conectezi altfel la public. Este limba pe care ai auzit-o prima data cand te-ai nascut, de la parintii tai. E un shortcut catre creier."

Singura melodie a lor in romana se numeste Bucuresti.

Desene animate

Pentru ca toate ni se trag din copilarie, am abordat si desenele animate sau personajele preferate. Asadar, iata cum ar arata membrii trupei daca s-ar metamorfoza peste noapte:

  • Andrei - Dexter
  • Adi - Adventure Time
  • Bop - Buggs Bunny
  • Cristi - Tom si Jerry (pentru coloana sonora incredibila)
  • Flavius - Samurai Jack


Baietii aliniati la interviu

Oracol 2.0

Daca ar fi sa faca un exercitiu de imaginatie, trupa Velosonics ar pleca in turneu cu Deep Purple sau Rolling Stones si i-ar invita cu ei pe scena in cadrul show-urilor pe Dave Grohl si John Mayer.

Adi, solistul, a locuit pana de la 6 la 20 de ani in Germania unde a fost fotbalist. Era o traditie de familie: tatal fusese fotbalist, bunicul antrenor de handbal (Ferdinand Spier). La 20 de ani si-a luat lucrurile, a venit la Bucuresti si s-a apucat de muzica.

Viata de sportiv e un fel de viata de rockstar: calatoresti dar nu vezi.

Colegii de trupa continua: Te cunoaste lumea, dar nu cunosti. Consumi, dar nu te bucuri.

Velosonics, asteptam piesele alea in romana! Over and out.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje