Interviu: Jaya the Cat - "Da, ne amintim de palinca. E infricosatoare."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Jaya The Cat, unul dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk, canta in acest week-end in clubul Fabrica.

Pentru ca inainte de a face pogo in fata scenei este politicos sa-i cunosti pe cei de pe scena, am stat un pic de vorba cu hedonistii de la Jaya the Cat. I-am intrebat despre filozofia lor de viata, de a fi tot timpul beat si de a nu lua lucrurile prea in serios, despre bautura preferata, daca au baut palinca si multe altele. Vedeti mai jos.

De ce v-ati mutat din America tocmai in Amsterdam? E mai buna bautura in Olanda?

Bautura este internationala, baby! Dar jumatate dintre membri trupei au renuntat in 2003 si casa noastra de discuri era la vremea aia in Amsterdam, asa ca am zis ca ne bagam picioarele si am facut acest pas. Din fericire am avut niste prieteni in Amsterdam care ne-au ajutat cu chitara si basul.

E adevarat ca filosofia trupei Jaya the Cat este sa bei cat de mult poti si sa nu iei nimic prea in serios?

Ei bine... lucrurile devin mult mai interesante atunci cand esti beat, asa ca de-aia ne place. O consecinta a acestui lucru este ca incepi sa nu iei lucrurile prea in serios si chiar atunci viata incepe sa aiba din nou sens. Nu as numi-o filozofie, e doar o chestie care pentru noi functioneaza.

Care e bautura voastra preferata?

Ooh, asta-i dificila. Acum e dimineata, asa ca un Bloody Mary merge, dar mai tarziu probabil ca o sa trecem la niste whisky si bere de ghimbir. Si bere. Multa bere.Din moment ce locuiti in Amsterdam, ce parere aveti despre iarba? Ce va place mai mult: iarba sau alcoolul?

Iarba e buna si e misto ca o poti creste legal in Amsterdam, dar daca ar fi sa alegem intre cele doua, suntem cu alcoolul pana la capat!

Ati baut vreodata palinca?

De obicei, daca cantam intr-o tara straina, ni se serveste mizeria locala, asa cum ne place noua sa-i spunem. Deci, da, ne amintim de palinca. E infricosatoare.

Ce stiti despre Romania?

Am mai cantat aici cu mult timp in urma. Ne amintim ca am ramas cu impresia ca nu sunt prea multe autostrazi, oamenii sunt in general foarte prietenosi si le place sa petreaca. A, da, si "noroc"!

De unde v-ati inspirat pentru albumul The New International Sound of Hedonism?

Din tot ce ni s-a intamplat de la albumul precedent. Adica, din faptul ca muzica noastra a devenit internationala si ca suntem niste hedonisti.

Cum va pregatiti pentru un concert?

Ia ghici... Adica, noi nu facem decat sa aparem si sa ne asiguram ca avem in noi vreo 4 sau 12 beri, ca sa nu fim nici prea treji, dar nici prea beti, pentru ca in ciudat "filosofiei" noastre ne place sa facem un show bun.

Ce va entuziasmeaza in legatura cu muzica din 2014?

Adica, in afara de faptul ca Jaya the Cat canta in Bucuresti? Nu suntem prea siguri. Sunt o gramada de trupe bune, dar nu sunt prea noi.

Uite, tocmai ce am descoperit o trupa de bluegrass numita The Devil Makes Three. Sunt foarte tari.

In fine, ne vedem sambata!

Jaya The Cat - Here Come The Drums

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje