Interviu cu trupa The Dream Diggers - "Internetul a schimbat ireversibil regulile jocului"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

From Midnight to Sunrise” este un concept audio vizual eclectic care se pregateste de prima reprezentatie in Romania.

Propus de trupele bucurestene The Dream Diggers si Basska, evenimentul va avea loc pe 27 februarie, in clubul Colectiv din Bucuresti. Timp de doua ore si jumatate muzica nu se va opri, iar cele doua trupe vor prezenta "un spectacol atmosferic, puternic vizual, pe ritmuri de trip hop, bass music si ska."

Pentru a afla mai multe despre oamenii din spatele trupelor, am stat de vorba cu ei. Va prezentam, asadar, un interviu cu trupa The Dream Diggers.

1. LowFreq, Inward String si Ciupi. In primul rand, de unde vin numele si cine se afla in spatele lor?

LowFreq: E o combinatie intre ”low frequencies” (frecvente joase) si ”freak” (ciudat); sunt un mare fan al frecventelor joase si a manipularii sunetului si de aici jocul de cuvinte.

Ciupi: E o porecla din copilarie, o ciupilica rosie de catifea e responsabila.Banal : )

Inward String:  Numele a fost ecoul ce a rezonat în urma ciocnirii mele cu “String Theory”.

2. Draga Codin, esti parte din The Dream Diggers, Basska si Shadowbox. In plus, organizezi festivaluri (Street Delivery) si te implici activ in promovarea brandului Krack. Cum iti faci timp de toate? Si cum faci sa nu iti risipesti energia?

Low Freq: Da…sunt putin cam aglomerat dar fiecare proiect are satisfactiile lui si implicit imi da energie sa merg mai departe, in plus anul acesta am descoperit si eu cafeaua si beneficiile ei.

3. Si inca una: cate ore dormi pe noapte? E totul chiar atat de dramatic, precum suna in descrierea de mai sus?

Nu, deloc. Am timp si de somn. Sunt perioade mai aglomerate cum este cea de acum dar dupa aceea se linistesc apele si vin si momentele de odihna si liniste.

4. Despre stilul vostru muzical si inspiratii.

Low Freq: Avem destul de multe influente dar ceva care ramane constant si se regaseste in fiecare piesa este dub-ul. Pe temelia lui sunt construite toate celelalte elemnete – tobele, armoniile si lirica pieselor. Fie ca ii spunem urban dub sau industrial dub, constanta o da muzica ce are un puternic mesaj social si activist.

5. Cum v-ati adunat in acest proiect?

Low Freq: Unul cate unul, in sir indian : )

6. Va lansati album. Care e povestea lui?

LowFreq: Albumul este o critică audio vizuala a unei societati consumeriste ce a transformat viata intr-o goana continua după ”mai mult”, iar individul intr-un cumul de frici.
”Fear is a lie” este calatoria pe care o parcurge o persoana din momentul în care realizează starea în care a fost adusa de mecanismele sociale pana in momentul in care se elibereaza de frica si reuseste astfel sa se revolte impotriva acestui mecanism.

Albumul crește în intensitate odată cu fiecare piesa, discursul povestii mutandu-se de la persoana întai la persoana a treia - un joc intre parerile personajului principal si vocea naratorului care vine sa il ajute in momente de cumpană. Fiecare piesă reprezinta un capitol din această calatorie, fie că este vorba momentul trezirii (Rise of the underground) sau de momentul in care frica este depasita (Fear is a lie) si pana in momentul în care personajul intelege nevoia de schimbare (Sound of  revolution), intreg albumul este o calatorie.

Povestea albumului si a fiecărei piesă a fost ilustrata într-o serie de comic strip-uri de catre artistul vizual Robert Obert. Stripurile vor fi lansate odata cu aparitia albumului.

7. O piesa de care va leaga ceva special? Vreo intamplare iesita din comun sau memorabila pentru voi?

Low Freq: Piesa care ne leagă cel mai mult este și piesa care dă numele albumului – ”Fear is a lie”. Foecare dintre noi am construit ceva la această piesă. Percuțiile lui Ciupi creaza un atmosferă incredibila reusind sa puncteze in acelasi timp o serie de momente de tensiune.

Puteti vedea clipul piesei Fear is a lie aici - proaspat lansat.

8. Cum e cu zona mainstream? Ce parere aveti despre ceea ce se intampla in prezent, pe plan local, in industria muzicala?

Inward String:  In epoca social media, impartirea industriei muzicale în “€œunderground” si “€œmainstream” mi se pare deja depasita, Internetul a schimbat ireversibil regulile jocului, a oferit artistilor mijloacele sa se lanseze pe cont propriu, pirateria a facut vanzarile de albume să fie irelevante, iar Youtube a inlocuit Mtv-ul. Pe plan local este incurajator că tot mai multe proiecte muzicale sunt lansate independent, pornind din dorinta sincerăa a oamenilor de exprimare si afirmare.

Ciupi: E bine,adica e pe un trend ascendent: producatori buni si din ce in ce mai buni, marea majoritate a artistilor au banduri live …e asa cum trebuie intr-o societate consumerista.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje