Interviu cu trupa Crowd Control: "De peste un an lucram la noul album, mixtape-ul Loud Blood Youth"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Crowd Control inseamna: Andrei Bucureci (voce), Coshmelin (tobe), Razvan Gabar (synths), Narcis Axinte (Bass).

Electro fusion. I-am vazut in live-uri, le-am urmarit evolutia si i-am prins fix cand si-au lansat noul clip - Paradox.

Asa ca am stat de vorba cu monsier-le-solist, Andrei Bucureci, despre peripetii de la filmari, colaborarea cu Rodion, conceptul albumului.

1. Contextul paradoxului - cum a aparut piesa si care e locul ei in album?

Noi de peste un an lucram la noul album, mixtape-ul Loud Blood Youth. Paradoxul este ca la inceput ne gandeam idealist ca va fi simplu: 10 piese noi si zece producatori care vor folosi stemurile noastre sa deconstruiasca electro-fusion-ul Crowd Control.

Maestrilor Rodion Ladislau Rosca, Adrian Enescu si Mircea Florian le-am cerut doar dreptul de a le reinterpreta cantecele, Paradox, Autostrada si Intoarcerea in cerc.

Lucrurile au degenerat insasi paradoxal cu Rodi am ajuns sa cantam in Control.

La rolul si locului acestor piese pe album am ajuns tot discutand cu colegii mei despre filozofia conform careia“in muzica nu trebuie sa uiti de unde a pornit totul”. Muzica electronica in Romania a inceput cu trupa Rodion G.A si compozitorul Adrian Enescu. Chiar daca vroiam doar sa le facem un omagiu, sa realizam o trimitere la origini, am ajuns sa colaboram cu cei doi.

2. Peripetii de la clip - o istorioara iesita din comun.

Ceva iesit din comun? Cand ne-au confirmat prezenta cu Crowd Control ca headliner la Untold Festival de la Cluj, am stiut ca trebuie sa mergem sa filmam si la Rodi acasa la Aschileul Mare. Asa ca am pornit cu Mumus mobilul regizorului Serghei la Cluj unde cand am ajuns in oras am reusit sa intram in dificultati mecanice serioase. Am parcat pe o bordura prea inalta si am spart baia de ulei a masinii.

Ceva momente amuzante am avut si cu niste blocaje actoricesti pe care le-am avut eu in timpul filmarilor. Nu sunt actor si nu percepeam indicatiile regizorale, mai ales dupa cateva dusuri reci cu galeata, pana in punctul in care toata echipa era nervoasa pe mine.

Am filmat o scena de 8 secunde in 3 ore sau ceva de genul asta.

Cand am fost la Rodi la Aschileu a fost distractiv ca am mers la primarul satului domnul Ioan Porumb sa cerem permisiunea sa filmam intr-o fabrica de pantofi abandonata. In timp ce membrii echipei Mumus puneau la punct scenografia din interiorul fabricii Rodi a tinut o lunga prelegere despre cum a conceput el logo-ul Rodion GA inspirat de grafica mayasa la 14 ani si cum nu era desenat cum trebuie pe un perete.

Am stat vreo 2 ore pana a iesit perfect. Ultima scena din clip cu mine si Rodi impartind cel mai analog setup de live din toate timpurile a fost inca un test al rabdarii echipei, inca vreo 3 ore si jumatate pentru circa 15 secunde de material.

3. Despre colaborarea cu Rodion, cum s-a produs sincronul. Vor mai fi si altele?

Eu m-am cunoscut cu Rodi la Red Bull Bass Camp in Bucuresti si am inceput sa discutam pentru ca imi doream sa “fur” din secretele meseriei. Ne-am imprietenit intre timp bine, am tot repetat pentru cantarea din Control, iar acum discutam des despre muzica noua la care lucreaza.

Dupa primul nostru concert impreuna am acum si vinil semnat cu “Pentru cel mai drag prieten si coleg de trupa.”

Am incercat sa lansam impreuna in Bucuresti anul trecut, in septembrie clipul Paradox, insa astrele nu s-au aliniat si evenimentul care trebuia sa fie in aer liber a fost anulat. As vrea sa ne sincronizam pe aceeasi scena cat mai curand insa oportunitatea inca nu se iveste.

Suntem in niste discutii cu Clujul. Ar trebui sa reusim pentru noile lui piese suna tare bine! El cand iese o piesa misto ii zice “ce porcarie”.

Va lansa un nou album cu super porcarii!

4. Despre conceptul albumului.

Conceptul noului nostru album este de a forma o comunitate de oamenii care fac muzica electronica in Bucuresti si nu numai.

Alien Pimp boss-ul Dubkraft/ False Flag Operation labelul cu care lansam al doilea material este un roman care traieste in Portugalia si ne ajuta cu masterizare, mixaje si chiar un remix.

Pe album este o productie de la Ilarian un roman care traiesti si face muzica in Dublin si un remix al unui polonez talentat care face super-drum-n-bass.

In rest sunt ceva prieteni foarte talentati precum Cristian Fierbinteanu care ne-a produs si ansamblat cateva piese. El si Gabriela m-au ajutat tare mult cu inregistrarile vocilor de pe mixtape, au fost adevarati antrenori vocali.

Sunt piese foarte dansante, un nou experiment pentru noi, care pana acum eram mai degraba electro-fusion-psihedelic, productii semnate de Secuem, Elektromekanik, Happy Gutenberg, Platonic Scale.

Am lucrat cu prieteni si parteneri din noul val de indie-electro precum Costas Ivanov de la Temple Invisible, Alin Zabrauteanu de la Omlette, LowFreq si Inward String de la The Dream Diggers, Marius Andrei Dima aka MAD, si Mihai Costea cunoscut si drept The Ghost of 3.13. Cel mai nou remix apartine unui amic care ne sustine si cu care clar suntem pe aceeasi lungime de muzica dub experimentala care isi spune Droict.

Pe piesa care da numele albumul, Loud Blood Youth este o adevarata etalare de forte: instrumentalul semnat de Marius Silion aka Secuem si vocile mele si ale Oanei de la Poetrip si Andreei Verde inregistrate si mixate de Cristian Fierbinteanu.

Conceptul este simplu: trio-ul Crowd Control face o demonstratie a talentului si viziunii incredibile al prietenilor si camarazilor din scena muzicala romaneasca si nu numai!

PS: Nu recomand nimanui sa mai incerce asa ceva acasa!1 comentariu

Interviu cu trupa Crowd Control: "De peste un an lucram la noul album, mixtape-ul Loud Blood Youth"
Intimidatah
#1 -

Paradox

Paradoxal

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje