Interviu cu trupa Basska - 8 artisti romani care pregatesc un show memorabil

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

”From Midnight to Sunrise” este un concept audio vizual eclectic care se pregateste de prima reprezentatie in Romania.

Propus de trupele bucurestene The Dream Diggers si Basska, evenimentul va avea loc pe 27 februarie, pe scena clubului Colectiv din Bucuresti. Timp de doua ore si jumatate muzica nu se va opri, iar cele doua trupe vor prezenta "un spectacol atmosferic, puternic vizual, pe ritmuri de trip hop, bass music si ska."

Pentru a afla mai multe despre oamenii din spatele trupelor, am stat de vorba cu ei. Va prezentam, asadar, primul interviu cu trupa Basska.

1. Sunteti 8 oameni. O sa imi ia ceva sa va tin minte, Cate un element distinctiv pentru fiecare + instrumentul la care canta, ca sa ne fie mai usor.

Theo (Vapor) – voce, Radu – voce, Mihai (Kurkanu) – tobe, Laur – Bass, Adelin – Percutii, Cristi (Copilu) – chitara, Sorinache – trompeta si Codin (Low Freq) – sunet, productie,synth.

2. Cum ati ajuns impreuna, cum v-ati gasit si cine v-a "orchestrat"? In sensul ca banuiesc ca trebuie sa existe un lider care sa tina "proiectul" sub control?

Printr-o sansa unica in viata, cred. Asa s-au aliniat planetele. Nu e vreun motiv concret pentru care suntem impreuna in formula asta, asa s-a intamplat pur si simplu. Nu stiu daca vreunul din noi poate spune exact ce a "declansat" intalnirea si intregirea formulei actuale. Si nu exista un lider per se. Noi ca grup suntem proprii nostri lideri. Este adevarat ca in unele momente 1-2 din noi trag mai mult ca ceilalti si fac mai multe chestii pt grup, dar in general suntem toti la fel de "lenesi".

Lideri au fost si au ramas tot timpul oamenii care se implica atat in organizare unui proiect cu multi membrii atat pe plan administrativ cat si muzical.

3. Prima piesa compusa si povestea ei.

Eastern Blend o zi inspirata la sala, 2-3 beri,  chef de cantat si am conturat aceasta piesa dupa care in studio am asezat-o am mixat-o si a fost cea mai mediatizata piesa BASSKA.

4. Cata improvizatie, cata structura?

Structura 100%, dar daca ne referim la compus... putem vorbi de o serie de jam sesion-uri, improvizatii dupa care alegem un beat sau o tema melodica pe care incepem sa construim structura si sa facem loc pentru fiecare instrument!

5. Cate piese ati compus pana acum si in cat timp? Care e relatia voastra cu cover-urile?

Basska are undeva spre 20 de piese terminate si multe teme pe care le-am inregistrat sa nu le uitam .. si la care vom reveni curand , iar asta s-a intamplat intr-un an de zile destul de aglomerat cu festivaluri si evenimente.

Coveruri am incercat pe la inceput tocmai prin prisma faptului de a ne cunoaste muzical mai bine, e foarte inteligibil sa canti ceva ce toata lumea stie si de acolo sa pornesti.

Am cantat vreo 2 coveruri pe la inceput in lipsa de piese proprii.Daca ne va place ceva foarte tare nu avem o problema sa facem cover dar cel mai mult noua ne place sa reproducem piese in maniera noastra.


Fotografii de Ioana Cristina Casapu

6. Inspiratia. Cand sunteti in pana de idei ce faceti? Cum arata la voi procesul creativ?

Nu se spune nu se zice :)

De principiu mai sunt si perioade mai putin productive dar pe noi ne salveaza faptul ca suntem multi membri si tot timpul in situatii de genul este unul dintre noi mai inspirat care vine cu o mica idee pe care sa o exploatam.

7. Urmeaza sa va lansati albumul de debut. Care-i povestea lui? Va fi comercializat, vom gasi piesele pe net?

Albumul de debut este cartea noastra de vizita, modul in care oamenii ne cunosc pentru prima data cumva. Povestea e ca nu are neaparat o poveste, e pur si simplu ceea ce stim noi sa facem mai bine pentru ceea ce simtim. Daca va fi comercializat sau va fi pe net… Asta e for us to know and for you to find out.

8. Ce muzica ascultati? Care-s ultimele piese care v-au ramas in minte?

In principal hard core, rap, reggae, dub, (Rage Against the Machine, Dub Inc, Dubioza Kolektiv), nu am o piesa anume in mod special .. insa imi place sa ascult albume..sau chiar discografii!

PS: Probabil cea mai enervanta intrebare, dar trebuie pusa. De unde vine Basska? Si ce alte variante de nume ati mai avut?

Basska vine cumva de la Bass-Ska. Variatii au fost multe. Noi l-am ales pentru ca e un nume cu personalitate si cu impact dar de la care nu stii exact la ce sa te astepti) Variante de nume au fost multe, nu le mai tin minte exact, probabil pt ca nu erau reprezentante si nu aveau acelasi impact (vezi, am ales bine numele, l-am tinut minte, deci a functionat, nu ? :))) )

Bass –  Ska , Basca (de pus pe cap), ne-a placut pentru ca este scurt si puternic.

Mai era in discutie .. sound rise, sau Arizona Bashtan Stars.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje