Interviu cu The Cat Empire - "Traim pentru concerte"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

The Cat Empire a luat fiinta in Australia, in anul 1999, fiind formata in prezent din Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompeta si vocal), Will Hull-Brown (tobe) si Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie).

Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului si consumerismului, intoleranta si razboi si, totodata, promovarea diversitatii culturale si a unei vieti simple, lipsite de griji.

Australienii sunt celebri pentru show-urile lor energice in care improvizatia este la ordinea zilei si vom putea sa ne convingem de acest lucru pe 31 iulie. Pana atunci, va invitam sa-l cunoasteti un pic mai bine pe Harry James Angus, de la The Cat Empire, prin intermediul interviului de mai jos:

Turneul pentru Steal the Light v-a purtat prin toata lumea. Unde v-ati simtit cel mai bine?

Montreal, in Canada. Este un oras fantastic, daca esti pasionat de muzica. Publicul este in acelasi timp nebun si inteligent... un mix rar... si, nu stiu de ce, dar de fiecare data concertele de aici sunt speciale.

Este prima data cand veniti in Romania. Suntem curiosi sa ce stiti despre tara noastra? Va veti face timp s-o vizitati?

Din pacate, nu avem timp s-o vizitam - de obicei, suntem norocosi daca stam intr-un loc mai mult de 12 ore - turneele nu sunt deloc o vacanta pentru noi. In timpul lor, traim pentru concerte. Nu stim prea multe despre Romania... dar cred ca veti auzi cateva influente muzicale din regiunea voastra in muzica pe care o facem.

In 2014, The Cat Empire implineste 15 ani. Privind inapoi, care au fost cele mai bune momente ale voastre?

E greu de zis care au fost cele mai bune momente. Pentru mine nu conteaza cat de mare e concertul sau cat de faimosi am devenit, am doar amintirile unor lucruri magice care din cand in cand s-au intamplat pe scena - chestii muzicale care sunt destul de greu de descris in cuvinte, dar un cuvant care-mi vine in minte atunci cand ma gandesc la ele este "transcedental". Momente muzicale magice in baruri fara nume si pline de oameni transpirati.

 

Trupa voastra s-a format in Melbourne, un oras destul de muzical din cate stiu. Cat de mult influenteaza orasul natal muzica unei trupe?

Destul de mult. Si noi suntem doar o mica parte dintr-o scena muzicala mare, Melbourne chiar este un oras minunat pentru muzica. Noi (australienii) nu avem un trecut cu greutate in muzica, asa ca cersim, imprumutam si furam de la toata lumea pentru a ne crea un viitor. Nu exista reguli in cultura muzicala australiana.

Care ar fi sfatul vostru pentru o trupa care se apuca acum, in 2014, de facut muzica?

Sa nu incerce sa fie prea destepti, sa nu se astepte sa fie staruri, sa se vitalizeze si sa semneze cu orice casa de discuri. Sa exerseze si sa aiba cat mai multe concerte. Sa iasa in fata oamenilor cat pot de mult si sa-si perfectioneze arta.

Aveti proiecte noi pregatite pentru acest an?

Anul acesta multi dintre noi asteapta copii, asa ca singurele proiecte vor fi cele de paternitate.

Aveti vreun mesaj pentru fanii din Romania?

Va multumim pentru asteptare, acum e timpul sa dansam.

Nu uitati ca puteti castiga o invitatie dubla la concertul The Cat Empire din Bucuresti
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje