De vorba cu trupa Sunet Fin: "Muzica vine din suflet sa patrunda-n alte suflete"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sunet Fin inseamna Sthelu (voce), Alexei (chitara), Robert (bass) si Vladimir (tobe).

Infiintata in 2014, trupa incepe sa devina din ce in ce mai cunoscuta in randurile iubitorilor de hip-hop alternativ, facand chiar parte din line-upul de la Spellground.

Despre povestea lor, despre zona underground si planuri de viitor, in interviul ce urmeaza.

Cine sunteti voi, Sunet Fin? Cum a pornit povestea voastra?

Salut! Suntem o trupa relativ noua de alternative hip-hop. Suntem patru oameni cu experienta versatila in genurile rock, pop si rap. Povestea a pornit simplu. Vocalistul trupei, Sthelu aka STH, a realizat un material rap cu Alin Rotea aka Ripp, material ce s-a cerut a fi orchestrat pentru prestatii live cu trupa.  Au fost cooptati pe rand Vladimir la tobe, Robert la bass si Alexei la chitara.

Dupa cateva discutii si repetitii a fost adaptat materialul pentru live iar pe 4 decembrie 2014 a avut loc lansarea proiectului in clubul B52 din Bucuresti.

Cum ati caracteriza stilul vostru?

Fiind predominant rap combinat cu rock cu mici influente din funk si reggae, ne incadram la hip-hop alternativ.

Cum vedeti peisajul hip-hop romanesc la ora asta?

Peisajul este in continua ascensiune, multi dintre cei noi vad putin altfel miscarea rap decat o vedem noi, iar asta este un semn bun de evolutie si da sansa fiecarui artist sa aiba propria personalitate. Se fac multe piese noi originale atat in format solo cat si de colaborare, astfel incat ascultatorii sa aiba de unde alege melodii cu care sa rezoneze. Inca exista "caste" de fani al unor artisti sau subgenuri care nu sunt foarte deschisi la forme noi, dar noi ii incurajam sa dea o sansa si artistilor debutanti.

Saptamanal pe scena de hip-hop sunt lansari de melodii, lansari de clipuri si concerte live, si credem ca acum tot ce trebuie sa faci e doar sa vrei sa asculti muzica caci posibilitatile sunt nelimitate. STH e din "garda veche" si acest proiect a fost lansat pe principiul "Mai bine mai tarziu, decat prea devreme". Am preferat sa facem un proiect muzical matur in care fiecare membru al formatiei stie ce vrea si ce are de facut.

Ce mai inseamna underground in ziua de astazi? Cum il vedeti ca se manifesta la noi?

Underground e o stare, nu neaparat un stil. Daca vorbim strict de muzica underground, e curentul cu un mesaj facut in primul rand din necesitatea artistului de exprimare si abia apoi din cosiderentul "ce vrea sa auda publicul". Din acest motiv multe proiecte underground uneori au o viata scurta caci nu isi gasesc publicul, iar pe de alta parte sunt formatii care atunci cand ies pe mainstream nu mai ofera acelasi mesaj sau aceeasi forma cu care au plecat la drum si prefera sa spuna lucruri care "dau bine".

Situatia ideala este atunci cand ceea ce canti tu este ceea ce vrea sa auda si publicul. Orice artist pleaca din underground si orice artist isi doreste sa ajunga la radio. Stilul rap la inceput a fost considerat un stil de nisa si totusi a razbit de-a lungul anilor si a iesit la suprafata reusind actualmente sa aiba o cota desul de mare la radiouri si televiziuni. Dupa cum zice un vers din piesa noastra "Muzica nu moare" de pe EP-ul ce urmeaza a fi lansat: "Muzica vine din suflet sa patrunda-n alte suflete".
   
Cum arata publicul vostru? Ce ii place, ce preocupari are?

Desi coordonatele de plecare ale muzicii noastre sunt in zona rap, momentan la concerte avem mai mult public rock. Pe de o parte ne bucura sprijinul rockerilor pe de alta parte am vrea sa cucerim si publicul de rap. Sunt multi oameni care ne sustin mediatic si promoveaza materialele noastre, dar cu toate astea se pare ca inca nu am patruns in inimile fanilor hip-hop, dar lucram la asta. Ii invitam pe ascultatorii de rap sa "incerce" materialele noastre audio si video si de ce nu, sa vina la concertele noastre.

Noi vrem ca lumea sa se simta bine si suntem oricand bucurosi sa aflam parerea celor care ne asculta si nu vorbim doar de laude. Publicul ideal pentru noi este cel care se simte bine alaturi de noi la concerte sau ascultand acasa piesele noastre.


  
Unde va putem vedea in urmatoarea perioada? Ce planuri aveti?

Urmatorul eveniment va fi pe data de 23 aprilie la Club Fabrica, unde vom lansa primul nostru material audio, intitulat: MUZICA NU MOARE EP.  Vom avea ca invitati, trupele, Relativ (Cluj) si Oblx & Mp13 (Iasi), fiind un eveniment sub egida, Dark Side Nights.

 Avem placerea sa lucram cu agentia Dark Side Booking Academy si toate evenimentele viitoare le vom anunta impreuna cu ei, pe facebook, din timp. Stay tuned!

Incercam sa comunicam profesionist si cu presa, si emitem comunicate de presa tuturor celor ale caror contacte le avem. Cei care doresc sa primeasca comunicate de presa de la noi sunt rugati sa ne trimita un mail la, sunetfin@gmail.com ca sa va adaugam in lista de distributie. Cu aceasta ocazie va multumim si voua pentru interes.  

Binenteles detalii despre ce vom face, veti afla mereu, accesand linkurile trupei:

https://www.facebook.com/sunetfin

http://www.youtube.com/sunetfin
  
Nu ezitati sa dati like, share si subscribe daca va place ceea ce facem!

Trei locuri preferate din Bucuresti?

Parcul Herastrau, Sala de repetitii si Club Fabrica.

Sanatate maxima!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje