De vorba cu trupa Momend, patru baieti din Riga care incearca sa aiba succes in industria muzicala din Letonia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce am stat de vorba cu letonienii de la Carnival Youth, ni s-a deschis apetitul pentru a incerca sa descoperim si alte trupe talentate din Letonia.

Astfel am ajuns sa-i ascultam pe Momend si sa incercam sa aflam un pic mai mult despre ei.

Kārlis ​Josts, solistul trupei, ne-a raspuns la intrebari:

momend

Sursa foto: Facebook

Sunt o multime de oameni in Romania carora le-ar placea muzica voastra, dar n-au avut sansa s-o asculte, pana acum. Ce ati vrea sa le spuneti despre voi, inainte ca ei sa apese play?

Suntem patru baieti din Riga si facem muzica pe care o iubim. Speram sa va placa la fel de mult muzica noastra, pe cat ne place noua s-o facem.

Care sunt sursele voastre de inspiratie?

Cred ca depinde de fiecare membru in parte, dar, in mare parte, sursa noastra de inspiratie e viata si tot ceea ce ni se intampla si oamenii din jurul nostru. Desigur, ascultam tot felul de muzici care la randul lor ne influenteaza. Trebuie sa mai spunem si ca o sursa de inspiratie pentru noi sunt cartile si filmele.

Care considerati ca este cea mai mare realizare a voastra?

Cea mai mare realizare e faptul ca am lansat doua albume, ca facem muzica impreuna si ca inca incercam sa avem succes in industria muzicala, in ciuda tuturor statisticilor, care sunt impotriva noastra.

Care sunt asteptarile voastre dupa concertul pe care-l veti sustine la festivalul Eurosonic - cel mai mare festival de prezentare a trupelor europene?

In primul rand speram sa avem un show live cat mai reusit, restul nu depinde de noi. Bineinteles, in cel mai fericit caz, niste oameni foarte importanti vor veni sa ne vada si le va placea muzica noastra, iar acest lucru se va traduce ca un pas inainte pentru noi si pentru realizarile noastre viitoare. 

Ce trupe din line up-ul festivalului Eurosonic nu veti rata? 

Inca nu am explorat tot line up-ul, dar va pot recomanda trupele letone Carnival Youth si The Big Bluff. De asemenea, mai stiu ca Liima va canta in cadrul festivalului, o trupa daneza exceptionala.


Din nefericire, aici, in Romania, nu ajunge prea multa muzica din Letonia. Ce trupe letone ne-ati recomanda?

In afara de trupele mentionate mai sus, ar mai fi si Alise Joste si Laika Suns!

Ce stiti despre Romania? Stiti vreo trupa romaneasca?

Stiu ca Romania este o tara foarte frumoasa si este pe lista mea de tari pe care doresc sa le vizitez. Din nefericire, nu pot numi nicio trupa romaneasca.

Care este festivalul european la care v-ati simtit cel mai bine, in public sau pe scena?

Nu am fost la prea multe festivaluri, dar as putea spune ca cea mai misto experienta pe care am avut-o la un festival, a fost la Positivus, care are loc in Letonia. Am cantat la Positivus in mai muti ani si, de fiecare data, concertele de acolo sunt cele mai bune si mai emotionante din intregul an. Publicul este fantastic, la fel si atmosfera si, practic, totul. Am recomanda oricui sa mearga macar o data la Positivus, pentru ca locatia este foarte frumoasa si line up-ul se imbunatateste de la an la an.

momend

Ce planuri aveti pentru urmatoarele luni? Exista vreo sansa sa va vedem live si in Romania, intr-un viitor apropiat?

Printre viitoarele noastre concerte se numara si cel de la Eurosonic. In momentul de fata inregistram un nou videoclip si cateva piese noi. Nu avem planuri pentru un concert in Romania, dar ne-ar placea sa ajungem si la voi intr-o zi.

Varianta in limba engleza:

There are a lot of people in Romania that would definitely like your music, but didn't get the chance to listen to it till now. What would you tell them about yourselves before they hit play?

We're four guys from Riga, making music that we love. We hope you like it as much as we like making it.

momend

Where do you draw your inspiration from?

I guess it depends for each band member, but mostly it's life, everything that happens to us, people around us. Of course, we listen to a lot of different music, which is also influencing us. I would have to say that cinema and books is also an inspiration.

Which would you say is your biggest achievement so far?

Our biggest achievement is releasing our two albums, playing together and still trying to make it in the music industry, in spite of all odds statistically being against us.

momend

What are your expectations after playing at Eurosonic - the biggest European showcase festival?

Firstly we hope to perform as good as possible, and the rest doesn't depend on us. Of course, hopefully some important people will like what we're doing and this will come as a first step for further achievements.

Do you have some bands from the Eurosonic line up that you want to see live?

I haven't really explored the whole lineup, but I can surely recommend the other Latvian acts - Carnival Youth and The Big Bluff. And I also know that Liima is performing there, which is an amazing Danish band.

Unfortunately, here in Romania we don't get to here much Latvian music. Which Latvian bands would you recommend us?

Check out the bands mentioned before and also definitely Alise Joste and Laika Suns!

momend

What do you know about Romania? Do you know any Romanian bands?

I know that Romania is a beautiful country and it is my personal travel location. Unfortunately I cannot name any Romanian band.

Which is your favorite European festival you've ever been to (on the scene or in the crowd, doesn't matter) and why?

We don't have too big festival experience, but I would have to say that the best overall experience we've got in Positivus, which takes place in Latvia. We've played in Positivus for several years in a row and it's always one of the best and most emotional shows of the year. The crowd is amazing, the atmosphere, and basically everything. We suggest everyone visiting Positivus because the location is very beautiful and the lineup is improving with each year.

What are your main plans in the upcoming months? Is there a chance of seeing you in Romania?

Our nearest plans include playing at Eurosonic. Currently we're making a new video and making new songs. We don't have any particular plans for Romania, but it sure would be great to go there someday.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje